Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στην έγκριση του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας από το Ecofin, στις ακάλυπτες επιταγές, στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, στις αυξήσεις στις συντάξεις, αλλά και στη σημερινή γενική πανελλαδική απεργία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στην έγκριση του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας από το Ecofin, στις ακάλυπτες επιταγές, στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, στις αυξήσεις στις συντάξεις, αλλά και στη σημερινή γενική πανελλαδική απεργία αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τετάρτης.

Μητσοτάκης: Εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε λανθασμένους τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση των υποκλοπών και επέκρινε με δριμύτητα την τακτική του κ. Γ. Παπανδρέου, επισημαίνει η Καθημερινή.

Σκληρή κριτική, που θύμιζε αντιπολίτευση, εξαπέλυσε χθες στην κυβέρνηση ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αναφέρει Το Βήμα.

Χριστοδουλάκης: Το γάντι προς την κυβέρνηση ρίχνει ο Ν. Χριστοδουλάκης, προτείνοντας συγκρότηση επιτροπής με συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος, επισημαίνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εγγραφή των αμυντικών δαπανών ανοίγει κατά τον κ. Χριστοδουλάκη τη διέξοδο για την απαλλαγή από τον βραχνά των υπερβολικών δημοσιονομικών ελλειμμάτων (πάνω από 3% του ΑΕΠ).

Απεργία: Οι συναλλαγές με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και εν μέρει τις τράπεζες, καθώς και οι συγκοινωνίες συγκεντρώνουν σήμερα τα περισσότερα προβλήματα από τη γενική πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αναφέρει το Κέρδος.

Υποκλοπές: Στοιχεία για τις υποκλοπές στο δίκτυο της Vodafone δίνει, όπως στην υπόθεση του Γουότεργκεϊτ τη δεκαετία του 1970, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα ”βαθύ λαρύγγι” μέσα από την ίδια την εταιρία, επισημαίνει Το Βήμα, συμπληρώνοντας ότι ο δικηγόρος της οικογένειας του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη δήλωσε χθες ότι ανώνυμος επιστολογράφος τού παρέχει εξηγήσεις και κατευθύνσεις, δίνοντας έτσι νέα τροπή στο θέμα των υποκλοπών.

Πρόγραμμα Σταθερότητας: Εγκρίθηκε με πολλούς επαίνους από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών, όπως αναμενόταν, το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας για τα έτη μέχρι το 2008, με μοναδική ουσιώδη επισήμανση την ανάγκη επακριβούς εφαρμογής του προϋπολογισμού του 2006 και μεγάλη ελπίδα, από πλευράς υπουργείου Οικονομικών, τη συνεχιζόμενη καλή πορεία των φορολογικών εσόδων, επισημαίνει η Καθημερινή.

Το Ecofin ενέκρινε χθες το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, σημειώνει Το Βήμα, που συμπληρώνει ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναθαρρημένος απηύθυνε διάγγελμα από τηλεοράσεως, για να εξάρει το γεγονός και να προβάλλει ως επιτυχή την οικονομική πολιτική της κυβερνήσεως.

Τις προσπάθειες της κυβέρνησης, που πέτυχε τη δραστική μείωση του ελλείμματος, εξήρε το Ecofin, εγκρίνοντας χθες το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Ασφαλιστικό: Η εφαρμογή του νόμου για το Ασφαλιστικό των τραπεζών θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα δήλωσε στην Καθημερινή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Συντάξεις: Ούτε φιλοδώρημα δεν είναι οι αυξήσεις–πρόκληση, μισό ευρώ την ημέρα, που αποφάσισε να δώσει φέτος η κυβέρνηση στους συνταξιούχους επισημαίνουν Τα Νέα.

Ακάλυπτες Επιταγές: Μείωση κατά 5,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα παρουσίασαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Φεβρουάριο, σημειώνει η Καθημερινή, η οποία προσθέτει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ”Τειρεσία” το ύψος των ακάλυπτων επιταγών έφτασε τα 212,3 εκατ. ευρώ έναντι 238,6 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ αντίθετα αύξηση 20,1% κατέγραψαν οι απλήρωτες συναλλαγματικές.

Σοφοκλέους: Λίγες ώρες μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις μερίδας χρηματιστηριακών παραγόντων για ολοκλήρωση της διόρθωσης, η Σοφοκλέους επανήλθε χθες στο αρνητικό πρόσημο, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με πτώση 1,24%, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Euronext-Deutsche Boerse: Η Euronext, η δεύτερη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά της Ευρώπης, διεκδικεί ηγετικό ρόλο και χθες απηύθυνε πρόσκληση στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης για συγχώνευση, σημειώνει η Ημερησία.

Αραβικά Χρηματιστήρια: Σοβαρή υποχώρηση σημειώνουν οι μετοχικοί τίτλοι στα μεγαλύτερα αραβικά χρηματιστήρια, μετά το άλμα τιμών κατά 92% το 2005, επισημαίνει η Εξπρές.

ΙΚΑ: Μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα για το ΙΚΑ ανακοίνωσε ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ενέργεια: Ανοίγει ο δρόμος για ηλεκτροπαραγωγή από ιδιώτες με καύσιμο λιγνίτη, σημειώνει η Εξπρές, που προσθέτει ότι το πρώτο βήμα θα γίνει με την προκήρυξη διαγωνισμού για την εκχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης του λιγνιτωρυχείου της Βεύης, το οποίο μπορεί να τροφοδοτήσει μονάδα ισχύος 330 MW.

Εξαγωγές: Η αλλαγή νοοτροπίας κυβερνώντων, επιχειρηματιών και κοινωνίας είναι βασική παράμετρος για να επιτευχθεί μια νέα στρατηγική για την οικονομία και τις εξαγωγές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βορείου Ελλάδος και διευθύνοντα σύμβουλο της μονάδας παραγωγής ενδυμάτων ”Αριάδνη” κ. Ευγένιο Πλαλή, αναφέρει το Κέρδος.

Ολυμπιακή Αεροπορία: Κρίσιμη συνάντηση έχουν σήμερα στις Βρυξέλλες ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Κ. Σταυρόπουλος, με τον επίτροπο Μεταφορών Ζ. Μπαρό, καθώς από αυτή θα οριοθετηθεί η στάση της Ε.Ε. έναντι του σχεδίου σύστασης της νέας αεροπορικής εταιρίας με μέτοχο μειοψηφίας το Ελληνικό Δημόσιο, αναφέρει η Καθημερινή.

Εθνική: Μειώσεις έως 1,10% στα σταθερά επιτόκια των στεγαστικών δανείων ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με Τα Νέα.

Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια χορηγήσεων η Εθνική Τράπεζα υπό τον πρόεδρό της Τ. Αράπογλου, αναφέρει η Ναυτεμπορική, προσθέτει, όμως, ότι αυτομάτως αυξάνονται κατά 0,25% όσα συνδέονται με το βασικό της ΕΚΤ.

Ευκαιρία χαρακτηρίζει η Citigroup τη μετοχή της Εθνικής, εν όψει της εξαγοράς που εκτιμά ότι θα πραγματοποιήσει στην Τουρκία, αναφέρει η Ημερησία.

Hyatt: Έφυγε με κέρδη από τα Τίρανα η Hyatt αναφέρει το Κέρδος, που συμπληρώνει ότι η εταιρία πώλησε χθες σε Κύπριους τη συμμετοχή της στο Καζίνο των Τιράνων, αποκομίζοντας κέρδη ύψους 3 εκατ. ευρώ και την επιστροφή της εγγυητικής ύψους 9,5 εκατ. ευρώ.

Goody’s: Διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης εμφάνισε η Goody’s το 2005, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που προσθέτει ότι τα κέρδη της εταιρίας ενισχύθηκαν κατά 12,3%.

Ελαΐς: Σε μια ακόμη κατηγορία προϊόντων, στον τομέα της υγιεινής διατροφής, πρόκειται να εισέλθει σύντομα η Ελαΐς, η οποία την τελευταία τριετία καταγράφει αύξηση 37% στον κύκλο εργασιών και υπερδιπλασιασμό των κερδών της, αναφέρει η Καθημερινή.

Κεραμεία Αλλατίνη: Την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετόχων της Κεραμεία Αλλατίνη αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v