Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόχλευση υπό προϋποθέσεις για τα ”μεσαία”

Τάση ανάλογη με τη χθεσινή προβλέπουν οι αναλυτές, που αναφέρονται και στην αυριανή λήξη των Παραγώγων, μηνός Μαρτίου. Η συγκέντρωση στον τραπεζικό κλάδο συνεχίζεται, ενώ διαμορφώνονται προϋποθέσεις μόχλευσης για επιμέρους ποιοτικά ”χαρτιά” του μεσαίου χώρου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν θα χαλούσε καθόλου τους ανθρώπους της αγοράς η επαλήθευση, για σήμερα της εκτίμησης της Marfin Analysis.

Η Marfin εκτιμά πως η τάση θα είναι ανάλογη με τη χθεσινή.

Δηλαδή θεωρείται πιθανή η διακριτική, μεθοδική συγκέντρωση, κυρίως τραπεζικών τίτλων σε όσο το δυνατό ελκυστικότερες τιμές (καθώς προετοιμάζεται ο επόμενος τραπεζικός κύκλος), και η κυριαρχία της διάθεσης μόχλευσης στην καλούμενη ποιοτική μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Σε αυτήν την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και οι μετοχές της δεύτερης ταχύτητας του FTSE-20 και όσων έχουν πλέον μεγέθη αυτού του δείκτη.

Τα νέα αν και δεν... φαίνεται, είναι περισσότερα από όσα μπορούν να ξεγελάσουν κάποιον που προσπερνά με μία πρόχειρη ματιά την αγορά.

Στο χώρο της ακτοπλοΐας, συνεχίζεται η διακριτική συγκέντρωση δυνάμεων από το γνωστό ισχυρό εφοπλιστικό πόλο, στο χώρο των κατασκευών ο πόλος της ΕΛΤΕΧ αρχίζει σταδιακά και ανοίγει τα χαρτιά του, στον κλάδο της υγείας έχουν προεξοφληθεί οι επόμενες κινήσεις που μένει βεβαίως να επιβεβαιωθούν, ενώ το μέτωπο της ενέργειας μόλις τώρα αρχίζει να απασχολεί ουσιαστικά (από χρηματιστηριακής πλευράς) την αγορά.

Μία παράμετρος που ενδέχεται να επηρεάσει βραχυπρόθεσμα την τάση αφορά στη λήξη αύριο των παραγώγων, μηνός Μαρτίου, κάτι που επισημαίνεται από τη Σίγμα Securities.

Η Π&Κ εκτιμά πως η αγορά ανακάμπτει, παραμένει, όμως, ευμετάβλητη, ωστόσο, η χρηματιστηριακή, αλλά και άλλοι ισχυροί παίχτες, Έλληνες και ξένοι έχουν αρχίσει τις τελευταίες ημέρες να στοχοθετούν υψηλότερα τις τιμές των επιλογών τους, μαζεύοντας σχεδόν παράλληλα, θέσεις.

Από επιχειρηματικής πλευράς παρουσιάζει ενδιαφέρον η χθεσινή μεταβίβαση του πακέτου των ΕΛΠΕ, η αναβάθμιση του Μυτιληναίου από την Π&Κ, η διαχρονικότητα του Τιτάνα, και αρκετών ακόμη παραμέτρων, που μπορούν να επηρεάσουν θετικά το μεσαίο χώρο της Σοφοκλέους.

Το γεγονός ότι χθες ο MID-40 με 2,23% και ο SC-80 με 1,55% υπεραπέδωσαν έναντι του 20άρη (μόλις 0,10%), αποδίδει εύγλωττα τη διάθεση, αλλά και την τάση που διαμορφώνεται εκ νέου στην αγορά.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v