Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στην κατάθεση της Ericsson σχετικά με το θέμα των υποκλοπών, στη χθεσινή πανελλαδική απεργία, στα επιτόκια, στις εξελίξεις σχετικά με την Ολυμπιακή Αεροπορία, καθώς και στο ενδιαφέρον των ελληνικών τραπεζών για τη Σερβία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στην κατάθεση της Ericsson σχετικά με το θέμα των υποκλοπών, στη χθεσινή πανελλαδική απεργία, στα επιτόκια, στις εξελίξεις σχετικά με την Ολυμπιακή Αεροπορία, καθώς και στο ενδιαφέρον των ελληνικών τραπεζών για τη Σερβία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Πέμπτης.

Ράλλης: Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, αναφέρει η Καθημερινή.

Απεργία: Για τη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων δεκαπέντε ετών κάνει λόγο Το Βήμα, που τονίζει πως οι εργαζόμενοι ”μίλησαν” με τις κινητοποιήσεις τους.

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τα εργασιακά και την εισοδηματική πολιτική, σημειώνει η Εξπρές, ενώ συμπληρώνει πως μετά τη χθεσινή απεργία η ΓΣΕΕ ζητά από την κυβέρνηση να ασκήσει πιέσεις στις τράπεζες να υπογράψουν την κλαδική σύμβαση εργασίας και από τις εργοδοτικές οργανώσεις να προχωρήσουν σε ικανοποιητικές αυξήσεις.

Υποκλοπές: Αντιφάσεις, διαψεύσεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο εμπλεκομένων εταιριών, της Vodafone και της Ericsson, έχει προκαλέσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς αμφότερες επιχειρούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους, τονίζει η Καθημερινή.

Ο υπόγειος πόλεμος Ericsson – Vodafone έγινε εμφανής χθες με την κατάθεση του Μπιλ Ζήκου στη Βουλή, ο οποίος δήλωσε ότι η Vodafone γνώριζε από τον Ιανουάριο του 2003 την ύπαρξη λογισμικού νομίμων συνακροάσεων στο σύστημά της, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

ΚΥΣΕΑ: Να μην προχωρήσει στην αγορά των επιπλέον δέκα F-16 αποφάσισε χθες το ΚΥΣΕΑ, αναφέρει η Εξπρές, που προσθέτει πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Β. Μεϊμαράκης δήλωσε ωστόσο ότι θα υλοποιηθεί η απόφαση αγοράς συνολικά 60 αεροσκαφών, όπως είχε κρίνει το ΚΥΣΕΑ το 2005.

Με το θέμα της αγοράς των 10 F-16 η κυβέρνηση παίζει επικοινωνιακό αντιαμερικανικό θέατρο σκιών.

Οικονομία: Το πλεόνασμα ασφαλιστικών ταμείων, ΟΤΕ και νοσοκομείων, με το οποίο απομειώνεται το έλλειμμα του προϋπολογισμού, θα εξετάσει για πολλοστή φορά κλιμάκιο της Eurostat το οποίο θα έρθει τον Μάιο στην Αθήνα, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Η κυβέρνηση παρέχει τώρα διαβεβαιώσεις ότι ”δεν θα λάβει άλλα μέτρα” για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ, παρότι η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία δεν έχει κλείσει οριστικά τα στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2005 (4,3% του ΑΕΠ), τονίζει Το Βήμα.

Εισηγμένες: Για έκρηξη κερδών στις εισηγμένες κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα 80 επιχειρήσεων καταγράφουν αύξηση 34% στην κερδοφορία.

Επιτόκια: Εξαιρετικά χαμηλά παραμένουν τα επιτόκια σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζ. Τρισέ, ο οποίος όπως αναφέρει η Ημερησία υποστηρίζει ότι τα επιτόκια συνεχίζουν να ενισχύουν την ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

Μειώνονται τα σταθερά επιτόκια αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία χθες, ακολουθώντας την τακτική της Εθνικής και της Alpha Bank, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοίνωσε τη μείωση των σταθερών επιτοκίων και την αύξηση των κυμαινόμενων στα στεγαστικά.

Τεχνικές – Κατασκευαστικές: Στο μικροσκόπιο των φορολογικών αρχών μπαίνουν οι τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρίες, σύμφωνα με την Καθημερινή, που προσθέτει πως αιτία είναι τα μεγάλα και αυξημένα περιθώρια κέρδους που πραγματοποίησαν οι κατασκευαστές κατοικιών την περίοδο 1997-2001, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ.

Τουρισμός: Κοινές δράσεις με στόχο την αξιοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας του υπουργείου Ανάπτυξης φέτος και στήριξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο συζήτησαν η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και η ηγεσία του ΥΠΑΝ, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Δ. Κούτρας: Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να στηριχθεί σε τρεις παραμέτρους: ”αγροτική γη – γευστικά προϊόντα”, ”φυσικό κάλλος – τουρισμός”, ”ορυκτός πλούτος – τσιμέντο – μάρμαρα – μεταλλεία”, δηλώνει ο πρόεδρος της Αττικής Οδού Δ. Κούτρας, αναφέρει το Κέρδος.

Ολυμπιακή: Με άμεσο και οριστικό κλείσιμο των Ολυμπιακών Αερογραμμών και νέα παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλείται η Αθήνα, καθώς η κυβέρνηση δεν έπεισε την Ε.Ε. τόσο όσον αφορά την ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρίας, όσο και για το σχέδιο αποπληρωμής των κρατικών ενισχύσεων ύψους 740 εκατ. ευρώ, επισημαίνει η Ημερησία.

Το σχέδιο ανάπτυξης της Νέας Ολυμπιακής συζήτησε χθες στις Βρυξέλλες ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας με στελέχη της Ε.Ε., σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Τράπεζες: Στο επενδυτικό ενδιαφέρον της Εθνικής και της Πειραιώς βρίσκεται η Ουκρανία, αλλά και η Σερβία, όπου οι δύο όμιλοι διεκδικούν δύο σερβικές τράπεζες, τη Vojvodjanska Banka και την Panonska Banka αντίστοιχα, αναφέρει το Κέρδος.

Εμπορική: Μετρητά θέλει το Δημόσιο για το 22% της Εμπορικής Τράπεζας, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία προσθέτει ότι εκτιμά πως θα υπάρξει σχετική ρήτρα στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

ΕΛΠΕ: Στον όμιλο Λάτση φαίνεται ότι κατέληξε τελικά πακέτο 3.279.230 μετοχών της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια που πραγματοποιήθηκε μέσω του Χ.Α. αναφέρει η Καθημερινή.

ΟΛΠ-Cosco: Ξεκινά στις 8 Απριλίου η συνεργασία Cosco – ΟΛΠ αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει ότι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρία της Κίνας θέτει σε εφαρμογή τα σχέδιά της για ανάπτυξη στην Ελλάδα διακομετακομιστικού κέντρου για τα κινεζικά προϊόντα.

Τέρνα: Ισχυρή ώθηση στην Τέρνα δίνει η UBS, η οποία ”βλέπει” τη μετοχή στα 15,2 ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΔΕΠΑ: Στη θέση του παραμένει, μέχρι νεωτέρας, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Ραφαήλ Μωυσής, η παραίτηση του οποίου δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα, σημειώνει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v