Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Διατήρηση μεταβλητότητας και συσσώρευση

Τη διατήρηση της μεταβλητότητας ενόψει της λήξης των παραγώγων αύριο Παρασκευή επισημαίνει μερίδα των αναλυτών, ενώ οι χρηματιστηριακές επισημαίνουν την έλλειψη σημαντικών ειδήσεων οι οποίες θα διαμορφώσουν τάση.

ΑΧΕ: Διατήρηση μεταβλητότητας και συσσώρευση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τάση ανάλογη με τη χθεσινή προβλέπει η Marfin Analysis για τη Σοφοκλέους.

Υψηλότερα εκτιμά η Proton Securities ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ξένες αγορές, με τους αμερικανούς επενδυτές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα.

Σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους η Proton Securities αναφέρεται στην έλλειψη ειδήσεων και εκτιμά ότι κατά συνέπεια η αγορά θα ακολουθήσει την κίνηση των ξένων.

Τάσεις συσσώρευσης παρουσιάζει η αγορά σε συνέχεια της πρόσφατης ισχυρής διόρθωσης η οποία οδήγησε τον Γενικό Δείκτη κατά 5,3% μακριά από τα υψηλά έτους, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Σύμφωνα με την Εγνατία Finance δεν αναμένεται αλλαγή στη γενικότερη τάση της αγοράς, ελλείψει σημαντικών ειδήσεων οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση.

Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον θα διατηρηθεί υποστηρίζει η Εγνατία Finance, καθώς – όπως εξηγεί – οι αποτιμήσεις ορισμένων μετοχών έχουν διαμορφωθεί σε ιδιαίτερα ελκυστικά επίπεδα.

Πάντως, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως μια διατηρήσιμη ανοδική κίνηση είναι μάλλον αμφίβολη στην παρούσα φάση, τουλάχιστον μέχρις ότου υπάρχουν νέες ειδήσεις οι οποίες και θα μπορέσουν να διαμορφώσουν τάση.

Διατηρείται η μεταβλητότητα στην ελληνική αγορά ενόψει της λήξης παραγώγων την Παρασκευή, εκτιμά η Σίγμα Securities, η οποία παράλληλα σημειώνει πως δεν υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις οι οποίες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αγορά υψηλότερα.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η αγορά κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,53% με σχετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v