Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε μετοχές του Mid 40 η σκυτάλη της ανόδου

Μετά τη μεγάλη κατηγορία, η σκυτάλη της αντίδρασης περνά σε επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης. Παραμένουν στο επίκεντρο κλάδοι ενέργειας, κατασκευών, ακτοπλοΐας, ενώ μετά τις 14:00 υπεραποδίδουν μετοχές όπως Audio Visual, Μπαλλής, Αττικάτ, Αθηνά, ΝΕΛ και ορισμένες ακόμη από αυτή την κατηγορία αποτίμησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Βελτίωση του κλίματος με επιμέρους ενστάσεις και την αναλογία ανοδικών – καθοδικών να διαμορφώνεται στο περίπου 5 προς 1, περίπου 40 λεπτά μετά τις 14:00.

Η αγορά σε επίπεδο Γ.Δ. παραμένει υψηλότερα των 4.060 μονάδων, με υπεραπόδοση βασικών δεικτών μετοχών εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης και παράλληλη ενίσχυση των συναλλαγών σε συγκεκριμένους τίτλους.

Ο πυρήνας της αρχικής ανοδικής αντίδρασης (ενέργεια, κατασκευές, ακτοπλοΐα) συνεχίζει να κινείται με ανάλογο ρυθμό.

Σταδιακά μετά τις 14:00 διαμορφώνεται ανοδική φορά για μετοχές όπως Μπαλλής (προς τα 2,30 ευρώ), ΔΙΑΣ Ιχθυοκαλλιέργειες (προς τα 2,45 ευρώ), Audio Visual (μετά την ανακοίνωση θεαματικά βελτιωμένων αποτελεσμάτων), ΕΛΒΕ Ενδυμάτων, ΔΙΕΚΑΤ, ΝΕΛ, Alco Hellas, Αττικάτ, Cyclon, ΑΝΕΚ και αρκετές ακόμη αυτής της κατηγορίας αποτίμησης.

Οι συναλλαγές στις περίπου 14:40 ξεπερνούσαν τα 200 εκατ. ευρώ, παραπέμποντας περισσότερο σε μία μάλλον βραχυπρόθεσμου ορίζοντα προσπάθεια μόχλευσης βασικών μετοχών του MID-40 και του SC-80, με πιθανό το ενδεχόμενο της σταθεροποίησης της αγοράς (Γ.Δ.) πέριξ της περιοχής των 4.050 μονάδων.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v