Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο τιμόνι της ανόδου η ενέργεια

Με τη δεύτερη ταχύτητα της μεγάλης κατηγορίας και αιχμή ενεργειακούς ομίλους, τον Μυτιληναίο, κατασκευές και τα πετρέλαια η αγορά κερδίζει περισσότερο από 1%, με το Γ.Δ. να ξεπερνά και τις 4.070 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κατά 1,91% υπεραποδίδει ο MID-40 έναντι 0,80% του FTSE-20, αποτυπώνοντας τη βραχυπρόθεσμη στροφή επενδυτικών κεφαλαίων και ρευστότητας.

Με τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 125 εκατ. ευρώ στις 13:10 και με την τιμή περισσότερων από 70 μετοχών να διαμορφώνεται θετικά.

Όλα αυτά με το Γ.Δ. να κερδίζει περίπου 1%, ξεπερνώντας τις 4.070 μονάδες και τους κλαδικούς δείκτες πετρελαίου – αερίου, πρώτων υλών να αποδίδουν μέχρι και 2,72%.

Περίπου την ίδια ώρα ενισχυόταν σταθερά η εισροή κεφαλαίων σε μετοχές του ενεργειακού πόλου με αιχμή τις Τέρνα-ΓΕΚ, αλλά και Ρόκα, Μυτιληναίο, Αλουμίνιον της Ελλάδος, του κατασκευαστικού κλάδου, J&P ΑΒΑΞ, Τεχνικής Ολυμπιακής, ΕΛΤΕΧ, Μινωικών, των ακτοπλοϊκών και των πετρελαϊκών ομίλων, με τη μετοχή των ΕΛΠΕ να φτάνει μέχρι τα 11,32 ευρώ και της Motor Oil προς στα 22,10 ευρώ.

Φήμες συντηρούν σε υψηλά επίπεδα την κινητικότητα στον κλάδο της υγείας, με τη μετοχή του ΙΑΣΩ να ενισχύεται μέχρι και 7% στα 4,76 ευρώ και του Ιατρικού Αθηνών προς τα 3,20 ευρώ.

Πρόκειται για μία συνολικότερη και σαφώς πιο μεθοδική προσπάθεια αντίδρασης ευρύτερου μέρους της Μεγάλης Κατηγορίας, που δεν βασίζεται τόσο στον τραπεζικό κλάδο ή τις τηλεπικοινωνίες, αλλά σε άλλους επιμέρους άξονες.

Και αυτό καθιστά ενδιαφέρον το όλο εγχείρημα.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς- ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v