Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τα ”φώτα” της ΔΕΗ η άνοδος

Για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση η ΔΕΗ ”φωτίζει” με άνοδο την αγορά, ενώ η άνοδος μετοχών ομίλων όπως ΕΛΠΕ, Τιτάν, Motor Oil, αλλά και ισχυρών εταιριών–σηματωρών επιβεβαιώνει τις μεσοπρόθεσμες επιλογές των ισχυρών παικτών της αγοράς. Και ακόμη δεν έχει έρθει η ώρα των τραπεζών...

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με... ρεύμα, λόγω ΔΕΗ, η αγορά έφτασε μέχρι τις 4.085,5 μονάδες για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση. Έτσι, η θεαματική άνοδος της μετοχής της ΔΕΗ διαμορφώνει την τάση και το κλίμα που λίγο πολύ περίμεναν οι αναλυτές για σήμερα.

Και αυτή η τάση διαπερνά ευρύτερα τους κλάδους πρώτων υλών, ενέργειας, κατασκευών και ακτοπλοΐας, τη στιγμή που συνεχίζεται η συσσώρευση στον τραπεζικό κλάδο.

Στον τελευταίο παρατηρείται, για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση, ειδικότερα όμως από χθες, ότι η προσφορά μειώνεται, ενώ ενισχύεται ακόμη περισσότερο η ήδη ισχυρή θέση πανίσχυρων ξένων οίκων.

Από τον κλάδο ξεχωρίζει το +8% της Marfin, η οποία μετά την πρόσφατη αναθεώρηση της τιμής-στόχου στα 27,5 ευρώ από την KBW (δες σχετικό θέμα της 10ης/3) προσεγγίζει τον στόχο με συναλλαγές περισσότερες των 110.000 τεμαχίων.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και η υπεραντίδραση των ΕΛΠΕ, καθότι πραγματοποιείται με αυξημένες συναλλαγές μέχρι τα 11,62 ευρώ, η Μηχανικής προς τα 2,50 ευρώ, ενώ ανοδικά αντιδρούν και σήμερα Μέτκα, Μυτιληναίος και Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Θετικά αντιδρούν ΔΟΛ και Τεγόπουλος, αλλά και μετοχές των ομίλων Τιτάν, Motor Oil, S&B, αλλά και συνολικότερα εταιριών με ισχυρά θεμελιώδη και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Στις 12:30 για περισσότερες από 52 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν υψηλότερα και για 19 χαμηλότερα, επιβεβαιώνοντας μέχρι εκείνη την ώρα την εκτίμηση των αναλυτών, ότι σε αυτή τη φάση η αγορά θα κινηθεί με τη δεύτερη ταχύτητα του ”20άρη” και επιλεγμένες μετοχές του μεσαίου χώρου.

Στη συνέχεια, με βάση τη μέχρι τώρα παρατηρούμενη συσσώρευση δυνάμεων στον τραπεζικό κλάδο, μπορεί η σκυτάλη της ανόδου να περάσει στις τράπεζες.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v