Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ωθηση από deals - διεθνείς αγορές

Προς τις 4.150 μονάδες επανέρχεται και πάλι η αγορά, με τον FTSE να διαμορφώνεται στα υψηλά πενταετίας. Στον απόηχο του deal της Μarfin υπεραποδίδουν τραπεζικές μετοχές, ενώ η ΔΕΗ ξεπέρασε τα 20 ευρώ. Ξεχωρίζουν επιλεγμένοι τίτλοι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπως Εθνική Ασφαλειών, Αστήρ, Jumbo, Τρ. Κύπρου, Blue Star, Χαλκόρ κ.ά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα υψηλά πενταετίας ο FTSE στο Λονδίνο, προς τα υψηλά πενταετίας και πάλι η Σοφοκλέους.

Με αιχμή τις τράπεζες (1,15%), ο FTSE-20 κινείται και πάλι προς τις 3.280 μονάδες.

Όπως αναμενόταν, η συσσώρευση – συγκέντρωση σε τραπεζικούς τίτλους τις προηγούμενες εβδομάδες οδηγεί σε ανοδική αντίδραση, λόγου χάρη τη Eurobank προς τα 33 ευρώ, την Alpha Bank προς τα 30,60 ευρώ, την Εθνική προς τα 40,52 ευρώ και την Πειραιώς προς τα 25,90 ευρώ.

Ρόλο βεβαίως διαδραματίζει και το deal της Marfin Financial Group με την Dubai Financial, αν και η μετοχή της MFG -μετά το χθεσινό ράλι- προσαρμόζεται προς τα επίπεδα τιμών που έκλεισε η συναλλαγή.



Επίσης, η μετοχή της ΔΕΗ υπεραποδίδει φτάνοντας μέχρι στιγμής και προς τα 20,20 ευρώ, με τη βραχυπρόθεσμη τάση να ενδυναμώνεται ακόμη περισσότερο.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα, στα 31,30 ευρώ, ενώ η μετοχή της Αγροτικής, μετά την αρχική αντίδραση προς τα 5,78 ευρώ, διαμορφώθηκε χαμηλότερα, προς τα 5,68 ευρώ, με τους παίκτες να κινούνται στο πιθανολογούμενο εύρος διάθεσης του 10%.

θετική όμως εμφανίζεται και η συνολικότερη εικόνα της αγοράς, καθώς στις 13:00 για μόλις 15 μετοχές διαμορφωνόταν χαμηλότερη τιμή και για περίπου 60 υψηλότερα.

Όλα αυτά με συναλλαγές που ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. ευρώ, συγκριτικά περισσότερες από χθες, κάτι που παραπέμπει βραχυπρόθεσμα σε ενδυνάμωση της ανοδικής φοράς.

Μεταξύ των μετοχών με την υψηλότερη απόδοση συμπεριλαμβάνονται η Εθνική Ασφαλειών στα 7,46 ευρώ, η ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών στα 13,14 ευρώ, η Χαλκόρ προς τα 3,12 ευρώ, η Τιτάν προς τα 39,90 ευρώ, οι ΟΛΠ στα 19,60 ευρώ, Autohellas στα 4,64 ευρώ, ΕΥΔΑΠ στα 8,06 ευρώ, ενώ ακολουθούσαν Εμπορική, Βιοχάλκο, ΕΛΒΑΛ, Αστήρ, Πειραιώς ΠΕΑ και ορισμένοι ακόμη τίτλοι.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v