Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Διατηρείται η θετική ψυχολογία

Τη διατήρηση της θετικής ψυχολογίας στη Σοφοκλέους επισημαίνουν οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν πως η φημολογία για εξαγορές και συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο θα φέρει τις τράπεζες στο επίκεντρο και θα δώσει τάση στην αγορά.

ΑΧΕ: Διατηρείται η θετική ψυχολογία
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετική παραμένει η ψυχολογία των επενδυτών, εκτιμά η Marfin Analysis.

Η Eurobank Securities εκτιμά ότι η αγορά θα αφομοιώσει τα εβδομαδιαία της κέρδη, αν και συμπληρώνει ότι η αγοραστική διάθεση φαίνεται να διατηρείται και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται περαιτέρω άνοδος.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι η λήξη παραγώγων σήμερα ενδέχεται να δημιουργήσει μεταβλητότητα στην αγορά, ενώ παράλληλα αναφέρει πως το outlook των διεθνών αγορών φαίνεται να υποστηρίζει την τάση.

Αμετάβλητες εκτιμά η Proton Securities πως θα ανοίξουν σήμερα οι ξένες αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους αναφέρει ότι η ψυχολογία παραμένει θετική, αν και δεν αποκλείει κινήσεις αποκόμισης κερδών ύστερα από το χθεσινό ”ράλι”.

Παράλληλα, η Proton Securities αναφέρει πως η λήξη των παραγώγων σειράς Μαρτίου σήμερα ενδέχεται να προσθέσει μεταβλητότητα στην αγορά.

Η έντονη φημολογία που επικράτησε χθες για πιθανές εξαγορές και συγχωνεύσεις μεταξύ των ελληνικών τραπεζών είχε ως αποτέλεσμα ο σχετικός δείκτης να ενισχυθεί κατά 2,16%, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει άνοδο 1,4%, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι η ψυχολογία παραμένει θετική, με τον Γενικό Δείκτη να έχει ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του, ενώ επισημαίνει πως δεν αποκλείονται και υψηλότερα επίπεδα, και δη στην περίπτωση που η φημολογία για εξαγορές και συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο αποδειχτεί αληθινή.

Σε αντίθετη περίπτωση, συμπληρώνει η Εγνατία Finance, αναμένονται τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα.

”Κρίσιμη” χαρακτηρίζει η Σίγμα Securities τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς εκτιμά ότι θα καθορίσει την πορεία του Γενικού Δείκτη για τις ερχόμενες ημέρες. Παράλληλα αναφέρει ότι οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις υποστηρίζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε μετοχές της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, αναφέρει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,41%, με αυξημένο όγκο συναλλαγών, ο οποίος έφτασε στα 314,7 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v