Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Παρασκευής

Οι εταιρίες Forthnet και Ιντεάλ πραγματοποιούν γενική συνέλευση, ενώ οι μετοχές των εταιρίων ALpha Leasing και Alpha Αστικά Ακίνητα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος για τη χρήση 2005. Επίσης, ξεκινούν οι εργασίες της 5ης Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης (SEECP, ΔΣΝΑΕ).

Η ατζέντα της Παρασκευής
Σήμερα, Παρασκευή

Αποκοπή μερισμάτων

Alpha Leasing: 0,22 ευρώ.

Alpha Αστικά Ακίνητα: 0,25 ευρώ.

Διάφορα

* Ξεκινούν, στις 9:00, στη Βουλή των Ελλήνων, οι εργασίες της 5ης Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης (SEECP, ΔΣΝΑΕ), την προεδρία της οποίας έχει από το Μάιο του 2005 μέχρι τον Μάιο του 2006 η Ελλάδα. Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει η Πρόεδρος της Βουλής, Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων, καθώς και οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών θα συναντήσουν, στις 13:30, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, θα συναντηθεί στις 11:45, με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Γενικές συνελεύσεις

FORTHnet A.E.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 14:00, στην έδρα της εταιρείας, στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης (Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, περιοχή Βασιλικά Βουτών), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Επικύρωση εκλογής προσωρινών μελών Διοικητικού Συμβουλίου εις αντικατάσταση παραιτηθέντων.

2. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

3. Προσαρμογή του άρθρου 5 του καταστατικού περί ”Μετοχικού Κεφαλαίου” μετά από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από το Διοικητικό Συμβούλιο λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών.

4. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών υπέρ των υφισταμένων μετόχων - Διάθεση τυχόν αδιάθετων μετοχών - Παροχή εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο - Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού περί ”Μετοχικού Κεφαλαίου”.

5. Τροποποίηση - Θέσπιση προγραμμάτων παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plans) ή άλλων παροχών.

6. Συμβάσεις με Διευθυντικά Στελέχη και παροχές.

7. Τροποποίηση του άρθρου 23 περί ”Σύγκλησης Διοικητικού Συμβουλίου”.

8. Eκχώρηση εξουσίας προς το Διοικητικό Συμβούλιο για έκδοση ομολογιακού δανείου με μετατρέψιμες ομολογίες και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

9. Κωδικοποίηση του καταστατικού.

10. Διάφορες ανακοινώσεις-Γενική ενημέρωση.

ΟΜΙΛΟΣ ΙΝΤΕΑΛ Α.Β.Ε.Ε.Δ.Ε.Σ.: 2η Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων κατόχων κοινών & προνομιούχων μετοχών της Εταιρίας, στις 13:00 και 14:00 αντίστοιχα, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας, στο Δήμο Αθηναίων, Κρέοντος 25, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Εταιρείας με συνένωση μετοχών (reverse split) και αντίστοιχη τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Καταστατικού της Εταιρείας.

2. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Εταιρείας για συμψηφισμό ζημιών και αντίστοιχη τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Καταστατικού της Εταιρείας.

3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με καταβολή μετρητών ή/και κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων και έκδοση νέων μετοχών σε υπέρ το άρτιο τιμή, με κατάργηση ή περιορισμό του δικαιώματος προτίμησης σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 6 του Κ.Ν. 2190/1920 και εφαρμοζομένου του άρθρου 13α του Κ.Ν. 2190/1920 σε περίπτωση μερικής κάλυψης του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, και αντίστοιχη τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Καταστατικού της Εταιρείας.

4. Κωδικοποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας σε ενιαίο κείμενο με την ενσωμάτωση των ανωτέρω τροποποιήσεων.

5. Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Βιομηχανική παραγωγή (Φεβρουάριος).

Γαλλία

- Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (Ιανουάριος).

Ευρωζώνη

- Βιομηχανική παραγωγή (Ιανουάριος).

Σάββατο 18/3

Γενικές συνελεύσεις

ΑΦΟΙ Χ. ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ Α.Ε.Β.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 08:00, στα γραφεία της Εταιρίας, στη Μάνδρα Αττικής (οδός Λούτσας & Πελοποννήσου), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά ποσό ευρώ 3.183.651, ως εξής: (α) εν μέρει κατά ποσό ευρώ 1.768.695 με την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας από ευρώ 0,30 που είναι σήμερα σε ευρώ 0,40 η οποία θα καλυφθεί με ισόποση κεφαλαιοποίηση υπολοίπου κερδών εις νέον, και (β) εν μέρει κατά ποσό ευρώ 1.414.956 με την έκδοση 3.537.390 νέων δωρεάν μετοχών, με ονομαστική αξία ευρώ 0,40 και τη διανομή μιας (1) νέας δωρεάν μετοχής για κάθε 5 παλαιές, η οποία αύξηση θα καλυφθεί αφενός κατά ποσό ευρώ 1.061.217 με κεφαλαιοποίηση ειδικού αποθεματικού και αφετέρου κατά ποσό ευρώ 353.739 με κεφαλαιοποίηση υπολοίπου κερδών εις νέον.

2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της εταιρίας λόγω των αποφάσεων αύξησης της ονομαστικής αξίας της μετοχής και αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

3. Τροποποίηση του άρθρου 4 του Καταστατικού, για τη διεύρυνση του σκοπού της Εταιρίας σε συναφή προς τον κύριο σκοπό της αντικείμενα.

ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 10:00, στα γραφεία της Εταιρίας στο Χαλάνδρι, Μεσογείων 357-359, Μέγαρο ΑΡΚΑΤ, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων ονομαστικών μετοχών υπέρ των παλαιών μετόχων. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει για την τακτοποίηση τυχόν κλασματικών δικαιωμάτων με αγορά ή πώληση κατά περίπτωση και για την διάθεση των τυχόν μη αναληφθησομένων (αδιαθέτων) μετοχών.

2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού (περί μετοχικού κεφαλαίου) συνεπεία της ανωτέρω αύξησης.

3. Διάφορες ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v