Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στα deals όσον αφορά στον κλάδο των τραπεζών, στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, στις διαπραγματεύσεις ΣΕΒ – ΓΣΕΕ για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, αλλά και στη χθεσινή άνοδο της Σοφοκλέους αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στα deals όσον αφορά στον κλάδο των τραπεζών, στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, στις διαπραγματεύσεις ΣΕΒ – ΓΣΕΕ για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, αλλά και στη χθεσινή άνοδο της Σοφοκλέους αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Παρασκευής.

Δημοσκόπηση: Πανελλήνια δημοσκόπηση της Metron Analysis δημοσιεύει σήμερα η Ημερησία, σημειώνοντας ότι καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 39,4% εμφανίζεται ο Κ. Καραμανλής έναντι 31,7% του Γ. Παπανδρέου, ενώ συμπληρώνει ότι μόλις το 10,4% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση είναι καλύτερη από πέρυσι.

Κλείνει η ψαλίδα Καραμανλή – Παπανδρέου σύμφωνα με Το Βήμα, που επισημαίνει ότι τελευταία δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της Ν.Δ. με 0,3%.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών, η κατάσταση της οικονομίας και οι αναταράξεις στις εργασιακές σχέσεις έχουν επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην εικόνα της κυβέρνησης, γεγονός που αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της Metron Analysis αναφέρει η Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να προηγείται 0,3% της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου και να βελτιώνει τις επιδόσεις του σχεδόν σε όλους τους τομείς.

ΣΕΒ: Στην ανατροπή της παραδοσιακής λειτουργίας της εθνικής σύμβασης εργασίας προσανατολίζεται η ηγεσία του ΣΕΒ, αναφέρει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, την Τετάρτη, κατά τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τη ΓΣΕΕ, η πλευρά των εργοδοτών θα προτείνει εφάπαξ ποσό ως αύξηση στα κατώτατα ημερομίσθια και στον κατώτατο μισθό, και όχι ποσοστό αύξησης.

”Γενναιόδωρες” χαρακτήρισε τις αυξήσεις 2,8% στους μισθούς ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Οδ. Κυριακόπουλος, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, αναφέρει Το Βήμα.

Σε σκληρό ”πόκερ” εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας αναφέρει το Κέρδος, που συμπληρώνει πως μια μέρα μετά την (επιτυχημένη) απεργία της ΓΣΕΕ ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Οδ. Κυριακόπουλος δήλωσε ότι οι αυξήσεις είναι γενναιόδωρες.

Στροφή στις κλαδικές συμβάσεις σηματοδοτούν οι χθεσινές τοποθετήσεις του Οδ. Κυριακόπουλου αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ανεργία: Η πτώση της ανεργίας στο 9,9% το 2005, από 10,5%, επισκιάζεται από διαρθρωτικά προβλήματα που ανέδειξε έρευνα της ΕΣΥΕ, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Πάνω από τις 4.100 μονάδες έκλεισε η Σοφοκλέους, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία σημειώνει ότι η συμφωνία της Marfin και η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων οδήγησαν 1,41% υψηλότερα τον Γενικό Δείκτη.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Από εβδομάδα σε εβδομάδα μετατίθεται η ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού πλαισίου των τραπεζών, δημιουργώντας αβεβαιότητα αλλά και σοβαρά λογιστικά προβλήματα σε ορισμένες τράπεζες, τονίζει η Καθημερινή.

Τράπεζες: Για νέα deals στις τράπεζες κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία επισημαίνει το placement που έπεται στην Αγροτική την Τετάρτη ή την Πέμπτη, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι η Citigroup είναι ο σύμβουλος της Εμπορικής και ότι το 30% της Marfin περνάει στην Dubai Investments.

Αραβικό fund εισβάλλει στον τραπεζικό κλάδο σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρει πως η Dubai Investments αποκτά το 30% της Marfin έναντι 400 εκατ. ευρώ.

Με σημαντική άνοδο της τάξεως του 8,5% έκλεισε χθες η μετοχή της Marfin Financial Group, καθώς οι πληροφορίες ότι επίκειται μεγάλο deal έκαναν τον γύρο της αγοράς, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Εταιρίες Κινητής: Ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν οι τρεις μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που κατηγορούνται ότι ως καρτέλ συμφώνησαν εναρμονισμένες αυξήσεις τιμολογίων στην υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΟΠΑΠ: Άνοιξε ο δρόμος για τον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει ότι η διοίκηση του Οργανισμού δίνει αγώνα δρόμου για την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος στον διαγωνισμό των τερματικών.

Τράπεζα Πειραιώς: Και η Πειραιώς αυξάνει τα επιτόκια των καταθέσεων, σημειώνει το Κέρδος, που αναφέρει ότι η τράπεζα από τις 20 Μαρτίου αυξάνει τα επιτόκια των καταθέσεων έως και 0,25%, ενώ αμετάβλητα διατηρούνται τα βασικά επιτόκια χορηγήσεων, με εξαίρεση τα σταθερά επιτόκια στεγαστικών δανείων που αυξάνονται, καθώς και αυτό της πιστωτικής κάρτας.

Brandco: Τζίρο άνω του 1 δισ. ευρώ ”βλέπει” η Branco για το 2007 σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως στόχος της διοίκησης είναι η αύξηση κατά 76% των κερδών ανά μετοχή έως το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v