Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στη σημερινή ”κρίσιμη” συνάντηση ΣΕΒ – ΓΣΕΕ, στους κανονισμούς λειτουργίας των ΔΕΚΟ, στο placement της Αγροτικής που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, αλλά και στην κινητικότητα που παρατηρείται γενικότερα στον κλάδο των τραπεζών αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στη σημερινή ”κρίσιμη” συνάντηση ΣΕΒ – ΓΣΕΕ, στους κανονισμούς λειτουργίας των ΔΕΚΟ, στο placement της Αγροτικής που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, αλλά και στην κινητικότητα που παρατηρείται γενικότερα στον κλάδο των τραπεζών αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Υποκλοπές: Σε κόλαφο για κυβέρνηση και Vodafone εξελίσσεται η έρευνα της ΑΔΑΕ, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία που επισημαίνει ότι τεχνική της ΑΔΑΕ ανακάλυψαν και Πέμπτη κεραία, μέσω της οποίας λειτουργούσαν τα 14 καρτοκινητά – σκιές (κατά άλλους έχει βρεθεί μια ακόμη).

ΣΕΒ – ΓΣΕΕ: Οι εργοδότες μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρακάμπτουν τον ΣΕΒ και απλώνουν γέφυρα συναίνεσης προς τη ΓΣΕΕ αναφέρει η Καθημερινή που συμπληρώνει πως στη σημερινή κρίσιμη συνάντηση οι εκπρόσωποι των βιοτεχνών και των εμπόρων αναμένεται να υποβάλουν πρόταση για αυξήσεις έως και 5% στους κατώτερους μισθούς, πρόταση που καθιστά ορατό το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία.

Σήμερα συναντώνται οι αντιπροσωπείες των λεγόμενων ”κοινωνικών εταίρων” για να συζητήσουν τα της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, επισημαίνει Το Βήμα.

Ισοζύγιο: Στα 2,175 δισ. ευρώ ανήλθε τον Ιανουάριο το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, εμφανίζοντας αύξηση 19% σε σύγκριση με πέρυσι, αναφέρει η Εξπρές.

ΔΕΚΟ: Νέα περίοδο ενεργού πολιτικής όσον αφορά στη λειτουργία του ευρύτερου δημόσιου τομέα, επιχειρεί να εγκαινιάσει η κυβέρνηση σύμφωνα με την Καθημερινή η οποία προσθέτει ότι στη συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής, σήμερα ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης αναμένεται να ζητήσει πιστή τήρηση των προβλέψεων του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Χωρίς αναβολές θα γίνουν οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ τονίζει Το Βήμα, που προσθέτει ότι η κυβέρνηση συντάσσεται και επισήμως με τις θέσεις Λιάπη στη διαμάχη με Αλογοσκούφη.

Επιτόκια: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να αυξήσει πάλι τα επιτόκια, προκειμένου να αντιμετωπίσει πληθωριστικούς κινδύνους, τόνισαν χθες στελέχη της σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Φυσικό Αέριο: Με τάχιστες διαδικασίες προετοιμάζουν τα ΕΛΠΕ τον διαγωνισμό προμήθειας φυσικού αερίου για τη μονάδα της ”Ενεργειακής Θεσσαλονίκης” σημειώνει η Καθημερινή.

Τράπεζες: Υπόγειες διεργασίες πραγματοποιούνται σε πέντε τράπεζες σημειώνει η Ημερησία που αναφέρεται σε Αγροτική, Marfin, Εμπορική, Εθνική και Τράπεζα Αττικής.

Ανοιξιάτικο αεράκι αρχίζει να φυσάει στο τραπεζικό σκηνικό της χώρας σύμφωνα με το Κέρδος που σημειώνει ότι τα νήματα κινούνται από το Λονδίνο με τους ξένους οίκους να συστήνουν επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων και επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων.

Δάνεια: Δυο στις δέκα εταιρίες που έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους για το 2005 εμφανίζουν επιβαρημένη δανειακή θέση, ενώ οκτώ στα δέκα αύξησαν τα δανειακά τους βάρη, αναφέρει το Κέρδος.

Ολυμπιακή: Νέα παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προετοιμάζουν οι τεχνοκράτες της ΕΕ ύστερα από τη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε με την προηγούμενη απόφαση για την επιστροφή των παράνομων κρατικών επιδοτήσεων προς την Ολυμπιακή Αεροπορία επισημαίνει Το Βήμα.

Επιβεβαιώνει πλήρως ο υφυπουργός οικονομίας Πέτρος Δούκας ότι δεν υπάρχει ακόμη αξιόπιστο επιχειρηματικό σχήμα που θα αναλάβει το νέο εγχείρημα της διαδόχου των Ολυμπιακών Αερογραμμών, σημειώνει το Κέρδος.

OTE: Στην κατά γράμμα εφαρμογή του νόμου για τις ΔΕΚΟ προχωρεί η διοίκηση του ΟΤΕ, ανοίγοντας το θέμα των εργασιακών σχέσεων αναφέρει η Ημερησία η οποία παράλληλα σημειώνει πως έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην εισαγωγή της RomTelecom στο χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου λόγω της αρνητικής στάσης της Ρυθμιστικής Αρχής της Ρουμανίας στη θυγατρική του ΟΤΕ.

Αγροτική: ”Αναταράξεις” στη διάθεση του πακέτου της Αγροτικής Τράπεζας από το ελληνικό δημόσιο προκαλεί η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του πλαισίου λύσης του ασφαλιστικού των τραπεζών επισημαίνει η Καθημερινή.

Οι ξένοι ”φρενάρουν” το placement για το 10% της Αγροτικής σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο που προσθέτει ότι προσέφεραν χαμηλό τίμημα.

Εγνατία: Επίσημο είναι το ”φλερτ” μεταξύ Εγνατίας – BBVA σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο η οποία προσθέτει ότι η Τράπεζα επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον των Ισπανών.

Μυτιληναίος: Αίτηση στη ΡΑΕ για νέο σταθμό παραγωγής ενέργειας με άνθρακα κατέθεσε η Μυτιληναίος αναφέρει η Ημερησία.

ΕΒΖ: Για διευθύνοντα σύμβουλο στην ΕΒΖ δι’ αλληλογραφίας κάνει λόγο η Ημερησία η οποία επισημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί αντιπαράθεση μεταξύ Μηλιάκου και Κοσκινά για την κενή θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Γενική Τράπεζα: Περιόρισε τις ζημίες στα 16 εκατ. ευρώ έναντι 77,9 εκατ. ευρώ το 2004 η Γενική Τράπεζα, ενώ ολοκλήρωσε την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Attica Group: Πωλεί τρία πλοία η Attica Group έναντι 310 εκατ. ευρώ αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v