Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκόσμια Ημέρα Υπνου (και) στη Σοφοκλέους!

”Ουδέτερη γεύση” άφησε η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, ιδιαίτερα μετά τη διάψευση των προσδοκιών για άμεση πραγματοποίηση του placement της Αγροτικής Τράπεζας. Σημαντικά κέρδη για Τιτάνα, Intracom, με αρνητικό πρόσημο οι δεικτοβαρείς τράπεζες, ”πακέτα” σε Σιδενόρ και Χαλκόρ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Οι αγοραστές τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα του Ύπνου και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του τζίρου και τη μικρή, σε εύρος διακύμανσης, κίνηση για το Γενικό Δείκτη (χαμηλό 4.149,19, υψηλό 4.172,28) και όλα αυτά εν μέσω ουδέτερου έως ελαφρώς αρνητικού διεθνούς κλίματος.

Ασφαλώς στις ειδήσεις της ημέρας η διάψευση των προσδοκιών για την άμεση πραγματοποίηση του placement της Αγροτικής (δες σχετικό θέμα σε άλλες σελίδες του euro2day.gr), κάτι που θα κληθεί να τιμολογήσει η αγορά στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, όπως και τα αποτελέσματα των εισηγμένων, τα οποία όσο περνάνε οι μέρες εκ των πραγμάτων θα πυκνώνουν.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι, με αποτέλεσμα η σημερινή συνεδρίαση να αφήσει μάλλον ουδέτερη γεύση, καθώς ο Δείκτης δεν υποχώρησε ούτε κάτω από τις 4.149 μονάδες, αλλά δεν κατόρθωσε και κλείσιμο υψηλότερο των 4.175 μονάδων, επηρεασμένος ίσως από την ”αδυναμία” που επέδειξαν οι περισσότεροι δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι.

Είναι γεγονός ότι ούτε ένα blue chip από τον τραπεζικό κλάδο δεν κατόρθωσε να διασωθεί, έστω με θετικό πρόσημο. Αξιοσημείωτες απώλειες για Εμπορική, Eurobank και Πειραιώς, αρνητικό πρόσημο για Alpha Bank, Εθνική και αμετάβλητος ο τίτλος της Αγροτικής.

Από τους υπόλοιπους τίτλους μεγάλου ειδικού βάρους τα μεγαλύτερα κέρδη, που ξεπέρασαν τις 4 ποσοστιαίες μονάδες, για την Intracom, ιδιαίτερα σημαντικά κέρδη για τον Τιτάνα (+3,81%), αξιοσημείωτα κέρδη για Βιοχάλκο, ΚΑΕ, ΟΤΕ, θετικό πρόσημο για Cosmote, Coca-Cola 3E και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Hyatt και Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για Motor Oil, ΔΕΗ και αρνητική μεταβολή για Γερμανό, Ελληνικά Πετρέλαια, Folli Follie.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε πέριξ των 4.150 μονάδων, μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, και έκλεισε στις 4.168,22 μονάδες, με απώλειες 0,15%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 270 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 17,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Απόλυτα μοιρασμένη η τελική εικόνα με 133 ανοδικές μετοχές έναντι 133 πτωτικών και 14 τίτλοι με κέρδη από 5% έως 16,67%.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, σημαντική κινητικότητα για τους τίτλους της Εγνατίας Τράπεζας, για ακόμα μία συνεδρίαση επικεφαλής των κερδισμένων οι τίτλοι του Ομίλου Κλωνατέξ, σημαντικά κέρδη για Διολκό, Δομική, ΕΛΓΕΚΑ, Ρόκα, Σιδενόρ, Λιβάνη, συνέχισαν ανοδικά ο Κέκροπας, Ελληνική Υφαντουργία, ενώ ίσως χρειάζεται προσοχή η μετοχή των Ελληνικών Καλωδίων.

Τέλος, όσον αφορά την Αγορά Παραγώγων, σε μία μάλλον υποτονική συνεδρίαση, οι εκεί εμπλεκόμενοι διατήρησαν τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

----Οι προσυμφωνημένες συναλλαγές

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων της Alpha Bank στα 30,90 ευρώ, ένα πακέτο 10.000 τεμαχίων της Τράπεζας της Ελλάδος στα 112,05 ευρώ, ένα πακέτο 325.000 τεμαχίων της Κούμπας στα 1,85 ευρώ και ένα πακέτο 334 τεμαχίων της Αλμα Ατέρμων στα 1,40 ευρώ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 34.740 τεμαχίων της Coca Cola στα 25,70 ευρώ, ένα πακέτο 8.100 τεμαχίων του ΟΠΑΠ στα 32,26 ευρώ, ένα πακέτο 2.000.000 τεμαχίων (2%) της Σιδενόρ στα 4,82 ευρώ και ένα πακέτο 1.050.000 τεμαχίων (1%) της Χαλκόρ στα 3 ευρώ.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v