Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Ο νόμος για τον εκσυγχρονισμό των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, η επιστροφή κεφαλαίου και το μέρισμα της Αγροτικής, οι εξελίξεις γύρω από την Ολυμπιακή, αλλά και οι ενισχύσεις για τις ιδιωτικές επενδύσεις είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Ο νόμος για τον εκσυγχρονισμό των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, η επιστροφή κεφαλαίου και το μέρισμα της Αγροτικής, οι εξελίξεις γύρω από την Ολυμπιακή, αλλά και οι ενισχύσεις για τις ιδιωτικές επενδύσεις είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τρίτης.

Δημοσκόπηση: Η απογραφή έβλαψε τη χώρα λέει το 45,3% σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το Mega την οποία επικαλείται η Ημερησία.

Νέες δημοσκοπήσεις (Metron Analysis, GPO) δείχνουν ότι πλέον οι Έλληνες κρίνουν αποτυχημένη την κυβέρνηση: στο έργο της εν γένει, στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, της ανεργίας, των καθημερινών προβλημάτων και στην πάταξη της διαφθοράς επισημαίνει Το Βήμα.

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζουν οι πολίτες για τα ζητήματα της καθημερινότητας, ενώ πιστεύουν ότι η κυβέρνηση νομοθετεί για τους εργοδότες, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Απογραφή: ”Ουδέν σχόλιο” από την Κομισιόν για την απογραφή αναφέρει η Ναυτεμπορική που επισημαίνει ότι η απόφαση για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ ελήφθη από τους 25 ηγέτες της ΕΕ και την ΕΚΤ, υποστηρίζουν στις Βρυξέλλες και δεν σχολιάζουν τα της απογραφής.

Οικονομία: Το δημοσιονομικό έλλειμμα αποτελεί ”αγκάθι” για την οικονομία αναφέρεται σε ειδική έκδοση της Ημερησίας.

Σε σημείο – καμπή βρίσκονται οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις κινήσεις της κυβέρνησης για την εφαρμογή του νόμου όσον αφορά στην εξυγίανση των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, που αποτελεί και το πεδίο – πιλότο για τη δραστική παρέμβαση της κυβέρνηση στον δημόσιο τομέα, αναφέρει η Εξπρές.

ΔΕΚΟ: Όπισθεν ολοταχώς από την κυβέρνηση στο θέμα των μεταρρυθμίσεων στις ΔΕΚΟ επισημαίνει η Ημερησία η οποία συμπληρώνει ότι από το νόμο για τον εκσυγχρονισμό των ζημιογόνων ΔΕΚΟ το μόνο που όπως φαίνεται θα εφαρμοστεί είναι η επιβολή πλαφόν 3% στις αυξήσεις μισθών.

Καθυστερεί η εφαρμογή του νόμου για τις ΔΕΚΟ, καθώς δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη η συλλογική σύμβαση, ενώ προκύπτει και χαμηλό ενδιαφέρον των διοικήσεων των ΔΕΚΟ για συνεργασία, αναφέρει η Καθημερινή.

ΣΕΒ: Για κυβερνητική παρέμβαση εναντίον ΣΕΒ κάνει λόγο η Καθημερινή ενόψει της συνάντησης με τη ΓΣΕΕ για την εθνική σύμβαση εργασίας.

Σοφοκλέους: Τα σενάρια για εξαγορές επιχειρήσεων και οι κινήσεις για μετοχοποιήσεις δίνουν τον τόνο στο Χ.Α. αναφέρει η Ημερησία σύμφωνα με την οποία αποδόσεις πάνω από 4% κατέγραψαν 60 μετοχές.

Ιδιωτικές Επενδύσεις: Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένει για φέτος η κυβέρνηση σύμφωνα με την Ναυτεμπορική η οποία προσθέτει πως για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα, με απόφαση των κ. Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Φώλια, καθορίστηκε στα 720 εκατ. ευρώ το ποσό για επιχορηγήσεις ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων, χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδοτήσεις κόστους δημιουργούμενης απασχόλησης.

Ολυμπιακή: Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες ετών, αμέτρητα σχέδια εξυγίανσης που πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων, κοινωνική αναταραχή και τον βαρύ πελέκι της Κομισιόν να επικρέμεται, φτάσαμε στο σημείο να έχουμε επενδυτικό σχέδιο ακόμη και όνομα (Pantheon Airways) για τη διάδοχο των Ολυμπιακών Αερογραμμών, αλλά φευ λείπουν οι επενδυτές που θα αναλάβουν το εγχείρημα, σημειώνει το Κέρδος.

Τέλος χρόνου για την Ολυμπιακή επισημαίνει Το Βήμα, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν έχει βρει λύση.

Καμία αναφορά δεν έγινε στο μέλλον των εργαζομένων για τη διάδοχο της Ολυμπιακής επισημαίνει η Ελευθεροτυπία, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως η κυβέρνηση προκαλεί σύγκρουση, λένε οι συνδικαλιστές.

Eurobank: Στην Eurobank πέρασε το 100% της σερβικής Nacionalna αναφέρει η Καθημερινή.

Αγροτική: Τη διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ και την επιστροφή κεφαλαίου 0,05 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η διοίκηση της Αγροτικής σύμφωνα με την Ημερησία η οποία παράλληλα αναφέρει πως το placement σύμφωνα με την αγορά είναι θέμα ωρών.

Οι διαδικασίες για τη μετοχοποίηση έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διάθεση των μετοχών συμπληρώνει η Καθημερινή.

Έσοδα 600 εκατ. ευρώ προσδοκά το Δημόσιο από την Αγροτική Τράπεζα μέσω του placement και της επιστροφής κεφαλαίου αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Eurobank Properties: Στην είσοδο του Χ.Α. βρίσκεται η Eurobank Properties η οποία θα πραγματοποιήσει δημόσια προσφορά από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου, σημειώνει το Κέρδος.

Lamda Development: Δεκαπλάσια κέρδη εμφάνισε η Lamda Development σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο που σημειώνει πως τα κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 997% και ανήλθαν στα 88,034 εκατ. ευρώ.

Κλωστήρια Ναούσης: Συμφωνία επήλθε μεταξύ της Κλωστήρια Ναούσης και των πιστωτριών Τραπεζών (Εθνική, Εμπορική, Αγροτική, Alpha Bank και EFG Eurobank) για τη χρηματοδότηση του επιχειρησιακού σχεδίου αναδιάρθρωσης του ομίλου, αναφέρει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v