Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθηλωμένος ο τζίρος

Συγκριτικά με άλλες συνεδριάσεις, ο σημερινός τζίρος, όπως και τις προηγούμενες 3-4 ημέρες, παραμένει περιορισμένος. Οριακά γύρω από τις 4.160 μονάδες διαμορφώνεται ο Γ.Δ., με ελαφρώς περισσότερες τις μετοχές που αντιδρούν ανοδικά. Από τον FTSE-20 άξιες λόγου συναλλαγές πραγματοποιούνται σε ελάχιστους τίτλους, κυρίως Intracom, Αγροτική και Πειραιώς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα ίδια συνεχίζεται η συνεδρίαση μετά τις 14:00, καθώς ο FTSE-20 υποχωρούσε κατά 0,62%, αλλά ο δείκτης υψηλής κυκλοφορικής ταχύτητας ενισχυόταν κατά 0,77%.

Αυτά γύρω στις 14:30, με συναλλαγές περίπου 150 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο γνώριμο συγκρατημένο επίπεδο των τελευταίων ημερών.

Χαμηλές συναλλαγές, περιορισμένης έκτασης κινήσεις ξένων διαχειριστών σε μετοχές του FTSE-20 και υπεραντίδραση και σήμερα για ένα ικανό τμήμα της αγοράς.

Είναι ενδεικτικό πως από τις μετοχές του FTSE-20 περίπου στις 14:35 υψηλότερες συναλλαγές παρουσίαζαν οι Intracom (μέχρι και 4,2%), Αγροτική (στα 5,80 ευρώ) και ακολουθούσαν εμφανώς ηπιότερα Εθνική, ΟΤΕ, Alpha Bank, Eurobank.

Αντιθέτως, περισσότερες ήταν οι συναλλαγές, κυρίως πωλήσεις μέχρι τα 25,22 ευρώ (-1,8%) στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Περίπου 40 λεπτά μετά τις 14:00 υπερτερούσαν ελαφρώς οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο, περίπου 128 τον αριθμό.

Με βάση τις συναλλαγές και την ουσία της αντίδρασης, ανοδικά διαμορφώνονται οι μετοχές των Ελληνική Υφαντουργία (προς τα 3,56 ευρώ), Intracom (οριακά χαμηλότερα των 6 ευρώ), ΝΕΛ (προς τα 1,28 ευρώ), Ρόκας (προς τα 17,34 ευρώ), ενώ ακολουθούσαν Μηχανική, Audio Visual, Σέλμαν, Κορδέλλου, μετοχές της Κλωνατέξ, ΣΑΤΟ, θυγατρικών της Βιοχάλκο και ορισμένες ακόμη.

Από τους τίτλους με απόδοση μεγαλύτερη του 1% ξεχωρίζει ο Νηρέας προς τα 3,16 ευρώ, ο Τεγόπουλος προς τα 2,24 ευρώ, η Φιερατέξ προς τα 1,27 ευρώ, αλλά και Ιατρικό Αθηνών, ΔΟΛ, Εδραση - Ψαλλίδας (με συναλλαγές περισσότερες των 130.000 τεμαχίων), Βάρδας, Ιντρακάτ και ορισμένοι ακόμη τίτλοι.

Ο Γ.Δ. περίπου στις 14:45 διαμορφωνόταν οριακά πέριξ των 4.160 μονάδων, παρουσιάζοντας μικρή κατά 0,3% διόρθωση.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v