Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρυθμιστής η Αγροτική

Η αντίδραση προς την επόμενη αντίσταση, αν και φαίνεται να συνεχίζεται, δεν είναι κενή ερωτημάτων που σχετίζονται κυρίως με το χρόνο, τον τόπο και το μέγεθος της διάθεσης του ποσοστού της Αγροτικής. Χαρακτηριστικά, οι αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η αγορά να βρίσκεται σε αναζήτηση ρευστότητας εν όψει του πακέτου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με ερωτήματα συνεχίζεται η αντίδραση προς την επόμενη αντίσταση. Και αυτά αφορούν στον συγκριτικά χαμηλό τζίρο των τελευταίων ημερών, τον χρόνο, τον τόπο, αλλά και το ποσοστό διάθεσης μειοψηφικού πακέτου της Αγροτικής, καθώς και στις κινήσεις ορισμένων ξένων ισχυρών επενδυτικών οίκων.

Τις τελευταίες ημέρες η σχέση συναλλαγών προς επίπεδα αποτίμησης δεν παραπέμπουν σε μεσοπρόθεσμης διάρκειας αντίδραση. Ωστόσο, οι αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η αγορά να βρίσκεται σε αναζήτηση ρευστότητας εν όψει της διάθεσης του πακέτου της ΑΤΕ.

Ερωτήματα όμως υπάρχουν και για την υπόθεση της Αγροτικής, καθώς στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις οι συναλλαγές παραπέμπουν σε πιθανή διάθεση του ποσοστού σε τιμές υψηλότερες, ενδεχομένως και των 5,80 ευρώ.

Από την πλευρά τους, ορισμένοι ξένοι τοποθετούνται τις τελευταίες ημέρες σε μετοχές εταιριών της δεύτερης ταχύτητας του FTSE-20 (με αιχμή τις Τιτάν, Coca Cola 3Ε, Cosmote), αλλά και σε τραπεζικούς τίτλους (Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Εμπορική).

Από τη στάση τους, ειδικότερα στην περίπτωση της Εμπορικής, όπου η χθεσινή... μικροδιόρθωση παραπέμπει σε νέα ανοδική αντίδραση, θα κριθεί τη βραχυπρόθεσμη τάση των βασικών δεικτών.

Ένα επιπρόσθετο στοιχείο που διαμορφώνει βραχυπρόθεσμα τάση, αφορά στη χθεσινή παρουσίαση του ομίλου Μυτιληναίου στην ΕΘΕ, όπου και διατυπώθηκαν ενδιαφέροντα ζητήματα για την προοπτική και των τριών εταιριών συμφερόντων του Ευ. Μυτιληναίου.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v