Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εν αναμονή του placement της ΑΤΕ

Περιμένοντας τα νεότερα από τη διάθεση του ποσοστού της Αγροτικής, ξεχωρίζουν από την αγορά οι όμιλοι Intracom, Μυτιληναίου, Βιοχάλκο, ενώ αντιδρά θετικά και ο Σαράντης, που νωρίτερα το πρωί σε παρουσίαση αναφέρθηκε σε αναθεώρηση των μεγεθών του για τη διετία 2006-2007.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι συναλλαγές και οι διακυμάνσεις επιβεβαιώνουν την αναμονή για τη διάθεση του μειοψηφικού πακέτου (10%) της Αγροτικής Τράπεζας.

Στην αγορά επικρατούν διιστάμενες απόψεις για το χρόνο και την τιμή διάθεσης, στο σύνολό τους όμως οι παράγοντες εκτιμούν ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί αρκετά πριν από την έναρξη των εγγραφών της Eurobank Properties (29-31/3).

Η μετοχή της Αγροτικής βρίσκεται σε διαπραγμάτευση σε εύρος 6 λεπτών, μέχρι τα 5,84 ευρώ, ενώ μέχρι τις 12:20 είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 320.000 τεμαχίων μέχρι και 0,7% υψηλότερα.

Μία άλλη μετοχή του κλάδου, η οποία εκ των πραγμάτων βρίσκεται στο επίκεντρο, η Εμπορική, υποχωρεί και σήμερα μέχρι και 1,3%, με συγκριτικά περιορισμένες συναλλαγές, μέχρι τα 29,36 ευρώ.

Λόγω των εξελίξεων στον κλάδο και εν αναμονή της επόμενης κίνησης της διοίκησης, η μετοχή της Marfin διαμορφώνεται μεταξύ 26,00-26,30 ευρώ, ενώ στο σχετικό θέμα αναφέρονται εκτενώς οι πιθανές επόμενες κινήσεις και η στάση του ομίλου.

Η μετοχή της Blue Star, μετά τη χθεσινή πώληση (δες σχετικό θέμα), αντιδρά μέχρι τα 2,56 ευρώ, ενώ συνεχίζουν ανοδικά μετά τη χθεσινή παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών οι Μυτιληναίος, Αλουμίνιον και Μέτκα.

Θετικά, και μάλιστα με υπεραπόδοση, αντιδρούν οι μετοχές των Intracom, Intralot, με αυξημένες συναλλαγές, που παραπέμπουν σε ενδεχόμενη επιχειρηματική κίνηση.

Σταθερά ενισχύεται, όμως, και η μετοχή της Σαράντης προς τα 8,54 ευρώ, καθώς νωρίτερα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του ομίλου στο ΣΜΕΧΑ, από τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Κολέτσο.

Στην παρουσίαση αναθεωρήθηκε προς το καλύτερο η πρόβλεψη για την κερδοφορία του ομίλου.

Ανοδικά αντιδρούν όμως, συνολικότερα, και ο όμιλος Βιοχάλκο, η J&P Άβαξ, ο Τεγόπουλος, ο ΔΟΛ, ο Ρόκας, ο Μαΐλλης, αλλά και ορισμένες ακόμη μετοχές υγιών εταιριών (Τέρνα, Τιτάν, Autohellas, Φουρλής κ.ά.).

Για τη συνέχεια, η συνεδρίαση κατά πάσα πιθανότητα φαίνεται πως θα εξελιχθεί με ανάλογο ρυθμό, περιμένοντας τα νεότερα από το πακέτο της Αγροτικής και την ενεργότερη (ή όχι) συμμετοχή ξένων επενδυτών.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v