Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, πιθανές ρευστοποιήσεις

Τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι αναλυτές πως θα συνεχίζει να παρουσιάζει η Σοφοκλέους, ενώ μερίδα των αναλυτών επισημαίνει το ενδεχόμενο κινήσεων αποκόμισης κερδών. Στο επίκεντρο μετοχές του ακτοπλοϊκού κλάδου, Intralot και Folli Follie.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, πιθανές ρευστοποιήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών επισημαίνει η Marfin Analysis.

Η Proton Securities εκτιμά πως η Σοφοκλέους θα κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης, ενω προσθέτει πως η Εθνική αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της φημολογίας που έχει δημιουργηθεί γύρω από την Finansbank.

Τάσεις συσσώρευσης επιδεικνύει η Σοφοκλέους σύμφωνα με την Εγνατία Finance η οποία εκτιμά πως ανάλογη τάση αναμένεται να παρουσιάσει η αγορά και σήμερα.

Η Εγνατία Finance προσθέτει πως οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι στην επιχειρηματική δραστηριότητα που εξελίσσεται αυτόν τον καιρό, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι και οι μετοχές που διαθέτουν θεμελιώδη στοιχεία βρίσκονται επίσης στο προσκήνιο.

Λαμβάνοντας υπόψη την περιρρέουσα τάση η Εγνατία Finance εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αποκλίσεις από τα τρέχοντα επίπεδα, αν και αναφέρεται και στο ενδεχόμενο να επηρεαστεί αρνητικά από την κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών οι οποίες εμφανίζουν μια ”αδύναμη” εικόνα.

Στις ακτοπλοϊκές εταιρίες προβλέπει η Σίγμα Securities ότι θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ παράλληλα εκτιμά πως στο επίκεντρο θα βρεθούν και οι μετοχές των Intralot και Folli Follie καθώς ανακοινώνουν τα αποτελέσματα για το 2005.

Επίσης, η Σίγμα Securities συμπληρώνει πως η σημερινή συνεδρίαση θα είναι μια ακόμη συνεδρίαση συσσώρευσης για τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τι έγινε χθες: Ήπιες κινήσεις αποκόμισης κερδών παρατηρήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, ύστερα από τέσσερις ημέρες ”ισχυρών” κερδών με τζίρο που κινήθηκε χαμηλότερα του μέσου όρου αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,15% με τον FTSE-20 να καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,32%. Ο FTSE-40 ενισχύθηκε κατά 0,38% καθώς οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης για μια ακόμη φορά υπεραπέδωσαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v