Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο επίκεντρο Υγεία και ωράριο στα μεσαία

Συνεδρίαση χαμηλών συναλλαγών, αλλά υψηλότερων τόνων και εντονότερου ρυθμού, καθώς μετά τις 14:00 η αγορά αναθερμάνθηκε με αφορμή την κίνηση του Υγεία και την προωθούμενη αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας (της διαπραγμάτευσης). Σημαντικά κέρδη για Coca Cola, ΔΕΗ από τον 20άρη, ενώ για περίπου 100 τίτλους η μεταβολή ξεπερνά το 1%.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εκπλήξεις, μικρότερης εμβέλειας, αλλά με εμφανείς τις θετικές επιδράσεις δίνουν περισσότερο τόνο και ρυθμό στη συνεδρίαση.

Μπορεί οι συναλλαγές να παραμένουν στα χαμηλά, γνώριμα των τελευταίων ημερών, επίπεδα, πλην, όμως, η κίνηση του Υγεία (δες σχετικό θέμα) με το Μητέρα και η προωθούμενη διεύρυνση του ωραρίου διαπραγμάτευσης μετοχών μεσαίας – μικρής κεφαλαιοποίησης προσδίδουν τόνο βραχυπρόθεσμου ενδιαφέροντος στη συνεδρίαση.

Και μπορεί από τον FTSE-20 Coca Cola και ΔΕΗ να μοιράζονται την κορυφή, από πλευράς απόδοσης, με περίπου 2,2% και τιμή στα 25,84 και 19,72 ευρώ αντίστοιχα, όμως, διαμορφώνεται ενδιαφέρουσα σχέση μεταξύ ανοδικών και πτωτικών.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, θετικά διαμορφώνονται επίσης ΟΤΕ, Motor Oil, Βιοχάλκο, Αγροτική, Εθνική, για περίπου 150, όμως, μετοχές η τιμή διαμορφώνεται θετικά.

Εύλογα στην κορυφή με συναλλαγές περίπου 200.000 τεμαχίων (στις 14:10) περνά η Υγεία με αγοραστές προς τα 3,4 ευρώ.

Με βάση τις συναλλαγές τους και την ποσοστιαία μεταβολή, παρέμεναν στην πρώτη δεκάδα θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο (Σιδενόρ, Χαλκόρ, ΕΛΚΑΛ), αλλά και Μέτκα (στα 9,80 ευρώ), Μεβάκο, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, Μαξίμ, Κλ. Ναούσης, Κανάκης, Κούμπας και Μινωικές Γραμμές, Delta Project, Πετζετάκις, Εδραση-Ψαλλίδας, ΑΝΕΚ, Βlue Star και ορισμένες ακόμη.

Παραμένει, λοιπόν, η αγορά (σε επίπεδο Γ.Δ.) πέριξ και λίγο χαμηλότερα των 4.160 μονάδων, με το MID-40, όμως, να ενισχύεται κατά 1,15%, έναντι 0,13% του ASE-20 και 0,88% του SC-80 (περίπου στις 14:20).

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v