Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εχει θολώσει η κρίση μας...

Τα πολλά κέρδη που έχουν χαρίσει οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν ”θολώσει” το μυαλό και την κρίση μας. Πιστεύουμε ότι οι αγορές θα συνεχίσουν να μας κλείνουν πονηρά το μάτι και να μας προσφέρουν απλόχερα υπεραξίες. Αγνοούμε επιδεικτικά οποιοδήποτε αρνητικό νέο και αυτό από μόνο του είναι ένα γεγονός που δεν θεωρείται προάγγελος καλών μαντάτων...

Εχει θολώσει η κρίση μας...
Τα πολλά κέρδη που έχουν χαρίσει οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν ”θολώσει” το μυαλό και την κρίση μας. Πιστεύουμε ότι οι αγορές θα συνεχίσουν να μας κλείνουν πονηρά το μάτι και να μας προσφέρουν απλόχερα υπεραξίες.

Αγνοούμε επιδεικτικά οποιοδήποτε αρνητικό νέο και αυτό από μόνο του είναι ένα γεγονός που δεν θεωρείται προάγγελος καλών μαντάτων...

Είναι ακριβές οι χρηματιστηριακές αγορές! Πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε σε μία περίοδο αύξησης και όχι μείωσης των επιτοκίων.

Όσο και αν προσπαθήσουμε, όποια μεθοδολογία και αν ακολουθήσουμε, δεν θα βγάλουμε διαφορετικό συμπέρασμα. Οι μετοχές έχουν πάψει εδώ και καιρό να αποτελούν επενδυτική ευκαιρία.

Από την άλλη μεριά, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τον χρόνο εκδήλωσης του φαινομένου της διόρθωσης. Μπορεί να έχει ήδη ξεκινήσει, όπως μπορεί το πάρτι στις αγορές να κρατήσει εβδομάδες ακόμη. Κανείς δεν μπορεί να σας διαβεβαιώσει για το ένα ή το άλλο.

Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στις ξένες αγορές και κυρίως στις αναδυόμενες αγορές...

Στη Σοφοκλέους έχουν πάψει προ πολλού να υπάρχουν ευκαιρίες στην κατηγορία των blue chips. Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το ίδιο για τη μικρή και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, αν και δεν ξέρουμε πόσες αντοχές θα έχει ο χώρος της περιφέρειας σε μία ενδεχόμενη γενικευμένη διόρθωση των αγορών.

Εκεί όπου τα πράγματα φαίνεται να είναι πιο καλά είναι στις κρατικές εταιρείες που πρόκειται να προχωρήσουν σε placement. Αλλά και πάλι δεν μπορεί κανείς να σας δώσει εγγυήσεις ότι με τον τρόπο αυτό θα γίνετε πλούσιοι...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v