Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η εξυγίανση των ΔΕΚΟ, η πίεση που ασκεί η Ε.Ε. για την Ολυμπιακή, αλλά και το ”ράλι” στην αγορά των μετάλλων είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η εξυγίανση των ΔΕΚΟ, η πίεση που ασκεί η Ε.Ε. για την Ολυμπιακή, αλλά και το ”ράλι” στην αγορά των μετάλλων είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Συλλογικές Συμβάσεις: Τυπικώς άκαρπη η χθεσινή συνάντηση εργοδοτών και ΓΣΕΕ, αλλά φαίνεται ότι άνοιξε ένα ”παράθυρο”, προκειμένου να επιτευχθεί στο άμεσο μέλλον μια συμφωνία ώστε να διασφαλιστεί διετής εργασιακή ειρήνη, σημειώνει η Ημερησία.

Γεφυρώνονται οι αποκλίσεις των κοινωνικών εταίρων όσον αφορά στις αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, επισημαίνει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως από την άλλη δεν μπορεί να προδικάσει κάποιος το τελικό αποτέλεσμα, αφού η εκτονωτική πρόταση του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δ. Ασημακόπουλου για ποσοστιαία αύξηση του κατώτατου ημερομισθίου κατά 8% τη διετία 2006-2007 απέχει αρκετά από τις θέσεις που διατύπωσαν η ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ.

Ανατροπή του σκηνικού που δημιούργησε η ”γενναιόδωρη” πρόταση του ΣΕΒ για αύξηση 2,8% διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση των εργοδοτικών οργανώσεων με τη ΓΣΕΕ, αναφέρει Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Εδώ και αρκετό καιρό οι παράγοντες που καθιστούσαν τη Σοφοκλέους και γενικότερα τις πετυχημένες ελληνικές εταιρίες ”ελκυστικό στόχο” για ξένα κεφάλαια είχαν αρχίσει να διαμορφώνονται, ενώ το τελευταίο διάστημα μια σειρά από συνθήκες δείχνουν να συνωμοτούν προς όφελος της ελληνικής αγοράς, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

ΔΕΚΟ: Την πιστή εφαρμογή του νόμου που αφορά στην εξυγίανση των ΔΕΚΟ επιβεβαίωσε χθες η αρμόδια διυπουργική επιτροπή, επισημαίνει η Καθημερινή.

Η στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης στο θέμα των μεταρρυθμίσεων των ζημιογόνων ΔΕΚΟ επιβεβαιώθηκε χθες σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει ότι η διυπουργική επιτροπή αποφάσισε, ουσιαστικά, να ενεργοποιήσει μόνο το άρθρο που προβλέπει περιορισμένη εισοδηματική πολιτική.

Εξαγορές: Να μην αλλάξει το ισχύον καθεστώς του ”50% συν μια μετοχή” για τις δημόσιες προτάσεις εξαγορών των εισηγμένων ζητεί η Ένωση Εισηγμένων με επίσημη επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την κοινοτική οδηγία 2004/25, ενώ ως εναλλακτική προτείνει να παραμείνει το ”50% συν μια μετοχή” για τις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης, αναφέρει η Ημερησία.

Ασήμι: Υψηλό 22 ετών κατέγραψε το ασήμι επισημαίνει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως το ράλι στις αγορές συνεχίζεται ακάθεκτο.

Ενέργεια: Στο ποσό των 805 εκατ. ευρώ υπολογίζει ο ΔΕΣΜΗΕ το κόστος των έργων που πρέπει να γίνουν στην πενταετία 2006-2010 για την ευστάθεια του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας προκειμένου να αποκλειστεί κάθε κίνδυνος μπλακάουτ, αναφέρει το Κέρδος.

Τηλεπικοινωνίες: Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος κλήσεων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα ζητάει με ερώτηση – καταγγελία ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ευρυζωνικό Δίκτυο: Σε κρίσιμη ”μάχη” θα ριχθούν οι εταιρίες τηλεπικοινωνιακού υλικού πιθανότατα τον Μάιο, οπότε αναμένεται η προκήρυξη έργου ”μαμούθ” με προϋπολογισμό περίπου 210 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ολυμπιακή: Αργά αλλά σταθερά ο κλοιός σφίγγει γύρω από την Ολυμπιακή, με τη μετάβαση, πιθανότατα την 4η Απριλίου, στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις στις οποίες στηρίζεται η εταιρία, τονίζει η Καθημερινή.

Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξημένα κατά 11,4% είναι τα κέρδη της Τράπεζας της Ελλάδος για το 2005, καθώς ανήλθαν στα 228,5 εκατ. ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η τράπεζα θα διανείμει μέρισμα ύψους 2,40 ευρώ.

Αγροτική: Προχωρεί η ρύθμιση για το Ασφαλιστικό της Αγροτικής Τράπεζας, αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Απασχόλησης έστειλε στο υπουργείο Οικονομίας τις σχετικές τροπολογίες.

Alpha Bank: Placement 1,8 εκατ. ευρώ της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε χθες, σημειώνει η Ημερησία.

Εγνατία: Προ των υπογραφών φαίνεται ότι βρίσκονται η ισπανική τράπεζα Banco Bilbao Vizcaya Argentaria και η Εγνατία Τράπεζα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από το Λονδίνο, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Motor Oil: ”Ζεστό” χρήμα στη Motor Oil άνω των 135,6 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση του δεύτερου μεγαλύτερου διυλιστηρίου της χώρας να αποφασίζει τη διάθεση περίπου 6 εκατ. μετοχών ή σε ποσοστό 5,4%, επισημαίνει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v