Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τόνωση από το deal Marfin - Εγνατίας

Η συμφωνία Εγνατίας – Marfin φαίνεται να λειτούργησε σαν ”μαξιλάρι” στο ενδεχόμενο υποχώρησης της αγοράς προς τις 4.100 μονάδες. Εμφανώς περισσότερες οι μετοχές, κυρίως από τη δεύτερη ταχύτητα της μεγάλης κατηγορίας, που αντιδρούσαν θετικά. Με συνολικότερα θετική κίνηση θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο, του Μυτιληναίου, αλλά και οι Ρόκας, Σαράντης, Marfin. Υπεραπόδοση της Intracom.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Καλοδεχούμενη, αν μη τι άλλο, η κίνηση της Marfin, καθώς βγάζει από το... λήθαργό της την αγορά.

Στην αρχή, βέβαια, της συνεδρίασης σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές (περισσότερο στη Eurobank), με το Γ.Δ. να υποχωρεί προς τις 4.137 μονάδες (μέχρι τις 2.268,9 μονάδες για τον FTSE-20).

Μετά τα πρώτα 15 λεπτά και αφού αποκαταστάθηκε η ισορροπία, απορροφήθηκε η προσφορά, βγήκαν αγοραστές υψηλότερα μέχρι τα 40,20 ευρώ της Εθνικής, προς τα 25,34 της Πειραιώς και τα 30,20 της Alpha Bank.

Μετοχές όπως ΔΕΗ (19,46 ευρώ), ΜΟΗ (22,82 ευρώ), ΟΤΕ (18,46 ευρώ), αλλά και Intracom (6,20 ευρώ), Τιτάν, Cosmote διαμορφώθηκαν σε υψηλότερες τιμές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αντίδραση και πάλι του Γ.Δ. προς τις 4.160 μονάδες και την αλλαγή του κλίματος σε ένα ευρύ μέρος της αγοράς που περίπου στις 12.00 έφερνε θετική απόδοση για 51 μετοχές.

Ξεχωρίζουν για ακόμη μία συνεδρίαση, λόγω της συνολικότερης αντίδρασής τους, οι μετοχές θυγατρικών της Βιοχάλκο (Χαλκόρ, Σιδενόρ, ΕΛΒΑΛ), η θετική διακύμανση των Μυτιληναίου, Μέτκα, η σταθερά ανοδική φορά μετοχών όπως J&P ΑΒΑΞ, ΕΧΑΕ, Ρόκας, Σαράντης, αλλά και Τεγόπουλος, ΔΟΛ, όπως και Νεοχημική, Chipita, Coca Cola, Μαΐλλης και βεβαίως Εγνατία Τράπεζα, Marfin.

Θετικά αντιδρούσαν επίσης η Jumbo προς τα 12,80 ευρώ, η Info-Quest προς τα 5,60 ευρώ, η Εθνική Ασφαλειών στα 7,60 ευρώ, ΕΛΤΕΧ, Μηχανική, Μινωικές Γραμμές, Aspis Bank (με συναλλαγές μέχρι τα 4,48 ευρώ), ΕΥΔΑΠ και Αγροτική προς τα 5,60 ευρώ.

Η κίνηση που λειτούργησε σαν ”μαξιλάρι” στο ενδεχόμενο υποχώρησης του Γ.Δ. προς τις 4.100 μονάδες ήταν η συμφωνία Εγνατίας – Marfin.

Για τη συνέχεια θα περιμένουμε σταθεροποίηση και πάλι της αγοράς, βασικών δεικτών και μετοχών σε επίπεδο υψηλότερο των 4.135 μονάδων και σχεδόν βέβαιη την υπεραπόδοση αρκετών μετοχών του MID-40.

Εάν το κλίμα αυτό διατηρηθεί μέχρι τις 14:00, δεν αποκλείεται να υπάρξει ανάλογη συνέχεια για αρκετές μετοχές του SC-80 και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

* Ενημερωθείτε για τα ”πακέτα” της συνεδρίασης κάνοντας ”κλικ” στο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - Εικόνα Αγοράς - ”Πακέτα συνεδρίασης”, στην αριστερή πλευρά της σελίδας του χρηματιστηριακού σχολίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v