Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Οι συστάσεις της κυβέρνησης προς τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, η απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών το Πάσχα, το deal μεταξύ Marfin και Εγνατίας Τράπεζας, αλλά και το ενδεχόμενο επέκτασης του ωραρίου στη Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Οι συστάσεις της κυβέρνησης προς τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, η απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών το Πάσχα, το deal μεταξύ Marfin και Εγνατίας Τράπεζας, αλλά και το ενδεχόμενο επέκτασης του ωραρίου στη Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.



Μαξίμου: Άνοιξε ρήγμα στο Μαξίμου σημειώνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία υπάρχει αποσυντονισμός και καρφώματα υπουργών μετά τη στροφή στην παροχολογία.

Σύνοδος Κορυφής: Σε συμφωνία για τη στρατηγική της Λισαβόνας (εργασιακά, Ασφαλιστικό, ανάπτυξη), αλλά και για την αγορά ενέργειας οδηγείται σήμερα στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής, ενώ οι ”25” ηγέτες υποστηρίζουν τη θέση της Ευρωβουλής για την απελευθέρωση της παροχής υπηρεσιών σε κοινοτικό επίπεδο (πρώην οδηγία Μπολκενστάιν) αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΔΕΚΟ: Αυστηρές συστάσεις προς τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, να συμμορφωθούν με τις προβλέψεις του νόμου για τον εκσυγχρονισμό τους, έχουν απευθύνει οι συναρμόδιοι υπουργοί, κατόπιν σχετικής εντολής του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, σημειώνει η Καθημερινή.

Σε ανοιχτή σύγκρουση με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη για τις ΔΕΚΟ ήλθε και πάλι ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης, ο οποίος μιλώντας στους εργαζομένους του ΟΣΕ είπε ότι ”μεταρρυθμίσεις που δεν τις στήριξε η κοινωνία έγιναν βρόχος στους πολιτικούς τους εκφραστές”, επισημαίνει Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Ο χορός καλά κρατεί και το 2006 για τις τραπεζικές μετοχές, καθώς τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του 2005 και οι ισχυρές προσδοκίες για την κερδοφορία των τραπεζών την επόμενη τριετία διατηρούν αμείωτο το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις μετοχές του κλάδου, αναφέρει η Καθημερινή.

Την επέκταση του ωραρίου για την αγορά μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης κατά μια ώρα εισηγήθηκε χθες, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του Χ.Α., ο πρόεδρος του Σπ. Καπράλος και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από το επόμενο διοικητικό συμβούλιο του Χ.Α., τονίζει η Εξπρές.

Ακτοπλοΐα: Απελευθερώνονται οι ακτοπλοϊκές υπηρεσίες πριν από το Πάσχα, όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισημαίνει η Καθημερινή.

Κοινωνία της Πληροφορίας: Η Κοινωνία της Πληροφορίας πρέπει να υπογράψει συμβάσεις 290 εκατ. ευρώ και να καταγράψει δαπάνες 110 εκατ. ευρώ, τονίζει η Καθημερινή.

Ασφαλιστικές: Εξυγίανση μέσω αυτορύθμισης αναζητεί ο κλάδος Ασφάλισης Οχημάτων, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ολυμπιακή: Διάλογο εδώ και τώρα με την κυβέρνηση ζητούν οι εργαζόμενοι στον όμιλο της Ολυμπιακής, τονίζοντας ότι η δημιουργία της Pantheon Airways είναι καταδικασμένη εξαρχής και απαιτούν την επιστροφή 830 εκατ. ευρώ.

Marfin: Στον έλεγχο της Marfin περνά η Εγνατία Τράπεζα, επισημαίνει η Ημερησία, που συμπληρώνει ότι ο όμιλος της Marfin ”προσπέρασε” την ισπανική BBVA και κατέληξε σε συμφωνία για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στην Εγνατία προς 6,30 ευρώ ανά μετοχή.

Θεμέλια για μια μεγάλη τράπεζα του μεσαίου χώρου, ικανή να ”χτυπήσει” από πλευράς μεριδίου σημερινούς μεγαλύτερους ανταγωνιστές της (π.χ. Εμπορική ή και Πειραιώς), επιδιώκοντας μερίδιο σε μια νέα ανακατανομή της ”πίτας”, θέτει ο όμιλος Marfin, αποκτώντας άμεσα το 34% (το 49% αργότερα) της Εγνατίας με 6,30 ευρώ ανά μετοχή, στο πλαίσιο στρατηγικής συμμαχίας που από κοινού υπέγραψαν οι κ. Β. Θεοχαράκης και Α. Βγενόπουλος, αναφέρει το Κέρδος.

Intralot: Περαιτέρω διεθνή επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου Intralot υποσχέθηκε χθες στους αναλυτές ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intralot κ. Αντωνόπουλος, σύμφωνα με το Κέρδος.

Η εφημερίδα Χρηματιστήριο συμπληρώνει ότι οι διεθνείς δραστηριότητες ώθησαν την Intralot, που σημειώνει ότι τα κέρδη προ φόρων του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 51,7% στα 150,5 εκατ. ευρώ.

S&B: Εκτινάχθηκαν κατά 47,1% τα κέρδη της S&B το 2005, λόγω της αύξησης των εσόδων του τομέα βιομηχανικών ορυκτών, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Βιομηχανία Λιπασμάτων: Από τις 10 Ιανουαρίου, οπότε ομόφωνα οι τράπεζες και οι λοιποί μέτοχοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων αποφάσισαν να μπει λουκέτο στη δευτερεύουσα μονάδα της στη Θεσσαλονίκη, με το σκεπτικό ότι μόνο έτσι θα μειωθούν οι τεράστιες ζημίες της και θα αποφευχθεί η χρεοκοπία, η κυβέρνηση –και όχι μόνο– βρέθηκε αντιμέτωπη με ”πρωτοφανείς τα τελευταία χρόνια”, όπως τουλάχιστον τόνιζαν μέχρι πρότινος τραπεζικά στελέχη, έξωθεν και έσωθεν πιέσεις προκειμένου να... ζαχαρώσει την απόφαση, επισημαίνει Το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v