Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο σαμποτάζ στη Γαλλία, χτύπησαν δίκτυα οπτικών ινών

Οι περιφέρειες που επλήγησαν βρίσκονται στη νοτιοανατολική, τη νοτιοδυτική, την ανατολική και τη βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με την αστυνομία. Συνελήφθη ακροαριστερός ακτιβιστής για το χτύπημα στα τρένα.

Νέο σαμποτάζ στη Γαλλία, χτύπησαν δίκτυα οπτικών ινών

Ενέργειες σαμποτάζ που έπληξαν τα δίκτυα οπτικών ινών πολλών παρόχων όπως οι Free και SFR πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα σε έξι περιφέρειες της Γαλλίας, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή. Το Παρίσι, η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν επλήγη, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Οι περιφέρειες που επλήγησαν βρίσκονται στη νοτιοανατολική, τη νοτιοδυτική, την ανατολική και τη βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το χτύπημα στα τρένα

Ακτιβιστής της άκρας αριστεράς συνελήφθη σε εγκατάσταση της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF, σύμφωνα με ενημέρωση από αστυνομικές πηγές.

Η Γαλλία κλίνει προς την πιθανότητα ακροαριστεροί εξτρεμιστές να βρίσκονται πίσω από τις ενέργειες δολιοφθοράς στο σιδηροδρομικό δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας TGV της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF, που έγινε ανήμερα (26/7) της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

Σαμποτέρ έπληξαν το δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας την Παρασκευή, επιτιθέμενοι πριν από την αυγή σε σημαντικά σημεία του δικτύου, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης.

«Ταυτοποιήσαμε το προφίλ διαφόρων ανθρώπων», δήλωσε ο Νταρμανέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 TV όσον αφορά στην έρευνα για τους δολιοφθορείς. Ο τρόπος που έδρασαν αυτοί φέρει τα χαρακτηριστικά ακροαριστερών εξτρεμιστών, σημείωσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Όλα τα τρένα κινούνται σήμερα κανονικά, μετά τις εργασίες των συνεργείων όλο το 24ωρο κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου για την αποκατάσταση των ζημιών, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργκριέτ στον ραδιοσταθμό RTL.

Περίπου 800.000 άνθρωποι αντιμετώπισαν πρόβλημα στις μετακινήσεις τους λόγω των κακόβουλων αυτών ενεργειών, μεταξύ των οποίων 100.000 που χρειάστηκε να ακυρωθούν άμεσα τα δρομολόγια των τρένων τους, πρόσθεσε ο Βεργκριέτ, σημειώνοντας ότι το κόστος για την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF θα είναι σημαντικό.

με πληροφορίες από ΑΠΕ, Bloomberg

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v