Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατούν τη σκυτάλη οι τράπεζες

Σταθερά υψηλότερα των 4.245 μονάδων διαμορφώνεται ο Γ.Δ., καθώς οι πέντε από τις έξι βασικές τραπεζικές μετοχές αντιδρούν θετικά. Σημαντικότερα κέρδη για Alpha Bank, Εθνική και Αγροτική, Πειραιώς, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν μετοχές θυγατρικών εταιριών τραπεζικών ομίλων. Πιέσεις στις τηλεπικοινωνίες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ισχυρή και με συνέχεια δείχνει η βραχυπρόθεσμη τάση δεικτοβαρών τραπεζικών μετοχών.

Διαμορφώνεται έτσι σταθερά πάνω από τις 4.245 μονάδες ο Γ.Δ., με συναλλαγές περίπου 93 εκατ. ευρώ την πρώτη ώρα συνεδρίασης.

Για τις 5 από τις 6 βασικές τραπεζικές μετοχές, μόνο η Eurobank διαμορφώνεται μέχρι και 0,5% χαμηλότερα, ενώ για τις υπόλοιπες το ποσοστό μεταβολής έφτανε μέχρι και 2,2%, συγκεκριμένα για την Alpha Bank προς τα 31,76 ευρώ.

Συγκριτικά αυξημένες ήταν οι συναλλαγές μέχρι τα 6,26 ευρώ στη μετοχή της Αγροτικής, της Εμπορικής προς τα 25,40 ευρώ, ενώ ακολουθούσαν Εθνική και Πειραιώς.

Η εικόνα των μετοχών ήταν σχεδόν μοιρασμένη, με 34 τίτλους να κινούνται ανοδικά και 38 καθοδικά.

Συνολικότερα ξεχώριζαν η Info-Quest προς τα 5,86 ευρώ, η Intralot στα 20,52 ευρώ, η Εθνική Ασφαλιστική (7,54 ευρώ), ενώ ανοδικά προς τα 129 ευρώ επανέρχεται ο Καρέλιας.

Με βάση τις συναλλαγές της πρώτης ώρας, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση της Lamda, του Νότου, της Τέρνα, αλλά και των ΕΥΔΑΠ, Ιατρικού, Εθνική Ακινήτων, Frigoglass, Tεγόπουλος, Σαράντης.

Σημείωση: Μετοχές θυγατρικών εταιριών τραπεζικών ομίλων φαίνεται πως αποτελούν και πάλι… στόχο βραχυπρόθεσμων επενδυτών.

Δεν είναι τυχαίο πως από τον όμιλο Εθνικής τόσο η Ακινήτων όσο και η Ασφαλιστική διαμορφώνονται ανοδικά, με αποτέλεσμα να αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον η αντίδραση ανάλογων εισηγμένων (ενδεικτική η περίπτωση της ΑΣΤΑΚ), που ”ανοίγει” μετά τις 14:05.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v