Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαράζ υποβαθμίσεων για τα ΚΑΕ (update 7)

Στα 14,20 ευρώ, από τα 15,30 ευρώ προηγουμένως, μείωσε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ την τιμή-στόχο για τη μετοχή των ΚΑΕ, ενώ στα 16,60 ευρώ μείωσε η Εγνατία Finance υποβαθμίζοντας παράλληλα σε ”hold”. Μειωμένη τιμή-στόχος και από την Proton που υποβαθμίζει σε ”underperform”. Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα μεγέθη λένε οι Deutsche Bank, HSBC, Alpha Finance, Σίγμα.

Μπαράζ υποβαθμίσεων για τα ΚΑΕ (update 7)
Σε μείωση των τιμών-στόχων για τη μετοχή των ΚΑΕ προχώρησαν οι Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, Εγνατία και Proton Securities μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2005.

Εξάλλου, την τιμή-στόχο των 15 ευρώ και τη σύσταση ”hold” επαναδιατυπώνει η Deutsche Bank για τη μετοχή των ΚΑΕ, σε έκθεσή της με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου, ενώ τη θεωρητική τιμή-στόχο των 17 ευρώ και τη σύσταση ”overeweight” υπενθυμίζει η HSBC πως έχει θέσει για τη μετοχή των Καταστημάτων, αν και επισημαίνει ότι θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεών της.

Ειδικότερα, στα 14,20 ευρώ, από τα 15,30 ευρώ προηγουμένως, μείωσε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ την τιμή-στόχο για τη μετοχή των ΚΑΕ σε έκθεσή της με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου και τίτλο ”Φτωχά αποτελέσματα, καλύτερη προοπτική”, όπου επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”equalweight”.

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τα ΚΑΕ για το 2005, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών λόγω ”αδυναμίας” στις δραστηριότητες του αεροδρομίου, των ”φτωχών” περιθωρίων κέρδους, αλλά και των εκτάκτων αποτελεσμάτων.

Στα θετικά, η χρηματιστηριακή επισημαίνει τα καταστήματα στα σύνορα, αλλά και τις εργασίες χονδρικής οι οποίες υποστήριξαν την ανάπτυξη των εσόδων, ενώ παράλληλα κρίνει το μέρισμα ως ”πολύ ικανοποιητικό”.

Διευκρινίζει παράλληλα πως η νέα τιμή-στόχος των 14,2 ευρώ περιλαμβάνει και το μέρισμα, ενώ συμπληρώνει πως βρίσκεται κατά 7% χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη τιμή-στόχο.

Η Εγνατία Finance μείωσε την τιμή-στόχο για τη μετοχή των ΚΑΕ στα 16,60 ευρώ, από τα 17,40 ευρώ προηγουμένως, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη σύσταση σε ”hold” από ”accumulate”, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου.

Η Εγνατία Finance αναφέρει πως σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων 2005 προχώρησε σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή των ΚΑΕ για την περίοδο 2006-2008 κατά περίπου 8%.

Χαμηλότερη τιμή-στόχο θέτει και η Proton Securities η οποία σε ανάλυσή της με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου μειώνει την τιμή-στόχο κατά 7,6% στα 13,80 ευρώ, υποβαθμίζοντας τη σύσταση σε ”underperform” από ”neutral”.

Η Proton Securities μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα ΚΑΕ και προβλέπει κύκλο εργασιών ύψους 289,6 εκατ. ευρώ για το 2006, ενισχυμένο κατά 10,8% σε σχέση με του 2005, έναντι 292,9 εκατ. ευρώ που προέβλεπε πριν.

Επίσης, μείωσε τις εκτιμήσεις της για το μεικτό περιθώριο κέρδους στο 49,2% από 50,5% πριν και προβλέπει ότι τα EBITDA θα ανέλθουν στα 64,6 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 6,8%, ενώ πριν εκτιμούσε πως θα κατέγραφαν αύξηση 11,3%.

Σχετικά με τα καθαρά κέρδη εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στα 43,4 εκατ. ευρώ, κατά 8% χαμηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της.

H Deutsche Bank από την πλευρά της αναφέρει πως θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα ΚΑΕ, ενώ τονίζει πως σε συνέχεια της ”αρνητικής” ανακοίνωσης σχετικά με τα μεγέθη του 2005 θέλησε να επισημάνει το περιθώριο πτώσης που διαθέτει η μετοχή των Καταστημάτων.

Ειδικότερα, σημειώνει η Deutsche Bank, η μετοχή των ΚΑΕ διαθέτει περιθώριο πτώσης της τάξης του 9% σε σχέση με την τιμή-στόχο που έχει θέσει των 15 ευρώ.

H HSBC χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα των ΚΑΕ ”απογοητευτικά” λόγω της μείωσης της τουριστικής κίνησης στα αεροδρόμια της χώρας (κυρίως στο τελευταίο τρίμηνο του έτους), ενώ αναφέρει πως στον αντίποδα τα έσοδα από τα καύσιμα λειτούργησαν ως μοχλός ανάπτυξης για τα ΚΑΕ.

Επισημαίνει πάντως πως καθώς τα ΚΑΕ δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις προβλέψεις που είχε παράσχει η διοίκηση, εκτιμά πως η εταιρία θα έπρεπε να προχωρήσει σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Εξάλλου, ως χαμηλότερες των εκτιμήσεων επισημαίνουν οι αναλυτές τις επιδόσεις των ΚΑΕ για το 2005.

Όπως αναφέρει η Alpha Finance στο πρωινό της report, κυριότεροι λόγοι της ”απογοήτευσης” εκ μέρους των ΚΑΕ θα πρέπει να θεωρηθούν η σημαντική μείωση στην επιβατική κίνηση και ειδικά στα συνοριακά σημεία και η αλλαγή του μείγματος πωλήσεων κατά τη διάρκεια του τελευταίου τετάρτου της χρονιάς.

Τα μεγέθη ήταν χαμηλότερα των αναμενόμενων σε επίπεδο κερδοφορίας και θα οδηγήσουν σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το 2006.

Απογοητευτικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα των ΚΑΕ η Σίγμα. Η χρηματιστηριακή αποδίδει την εξέλιξη αυτή στην επιβράδυνση της επιβατικής κίνησης, ειδικότερα το Δεκέμβριο του 2005.

Τα αποτελέσματα είναι πιθανό να πυροδοτήσουν αποκόμιση κερδών, κατά τη Σίγμα, η οποία παραμένει ”ουδέτερη” για τη μετοχή με τιμή-στόχο τα 16 ευρώ.

Η μετοχή των ΚΑΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου στα 16,56 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v