Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Διατηρείται το ”momentum”-στο επίκεντρο ο ΟΤΕ

Διατηρείται το θετικό ”momentum” της αγοράς εκτιμούν οι αναλυτές, μερίδα των οποίων σημειώνει πως είναι πιθανό να καταγραφούν κινήσεις αποκόμισης κερδών. Στο επίκεντρο ο ΟΤΕ μετά τα χαμηλότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί για το 2005.

ΑΧΕ: Διατηρείται το ”momentum”-στο επίκεντρο ο ΟΤΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο ΟΤΕ για το 2005 αναφέρεται η Marfin Analysis η οποία σημειώνει πως αναμένει την αντίδραση της αγοράς στα μεγέθη του Οργανισμού.

Οριακά υψηλότερα προβλέπει η Proton Securities πως θα ανοίξουν σήμερα οι ξένες αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους προβλέπει ότι ο ΟΤΕ θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η αγορά έχει επιδείξει ισχυρό ”momentum” επισημαίνει η Εγνατία Finance η οποία συμπληρώνει πως σε αυτό το πλαίσιο δεν αναμένει σημαντική αλλαγή στη γενικότερη τάση στην παρούσα φάση, με την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες στις διεθνείς αγορές θα είναι ”ήρεμες”.

Οι εμπλεκόμενοι με την αγορά θα παραμείνουν απασχολημένοι με τα αποτελέσματα χρήσης, επικεντρώνοντας στα μεγέθη του ΟΤΕ τα οποία κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, αλλά και με τις προβλέψεις της διοίκησης για την περίοδο 2006-2008 να είναι αρκετές ”συντηρητικές” συμπληρώνει η Εγνατία Finance.

Για την τρέχουσα εβδομάδα η Σίγμα Securities εκτιμά πως το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και κυρίως στις τράπεζες καθώς η Εθνική θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2005 αύριο Τρίτη.

Επίσης, η Σίγμα Securities σημειώνει πως είναι πιθανό να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών, ενώ παράλληλα αναφέρει πως ο ΟΤΕ ανακοίνωσε μεγέθη χαμηλότερα των εκτιμήσεων, τονίζοντας πως οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στο business plan της περιόδου 2006-2008.

Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε επί τρεις συνεχόμενες ημέρες νέα υψηλά αν και στην συνεδρίαση της Παρασκευής η κόπωση στο σύνολο της αγοράς ήταν εμφανής σε ότι αφορά το εύρος ανόδου των μετοχών, αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως τα 45 ευρώ της Εθνικής Τράπεζας έχουν τεθεί σαν γενικός στόχος που θα μπορούσε να ωθήσει το Γενικό Δείκτη προς τις 4.450 μονάδες,

Συμπληρώνει, όμως, πως αν και η άνοδος δεν είχε εκείνη την μαζικότητα ώστε να υπάρξει παράλληλη προσαρμογή στην ανέλιξη τιμών Εθνικής Τράπεζας και Γενικού Δείκτη δεν αποκλείεται να υπάρξουν αντίβαρα σε μια ενδεχόμενη κατοχύρωση κερδών που θα απόσβεναν πιθανές αρνητικές διακυμάνσεις ή θα μείωναν το βεληνεκές διόρθωσης.

Για την τρέχουσα εβδομάδα η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ αναμένει την εκδήλωση νέου ανοδικού κύματος σε μετοχές της περιφέρειας καθώς η συρρίκνωση των συναλλακτικών τους όγκων και η εμφάνιση συσσωρευτικών σχηματισμών προϊδεάζουν για νέα ανοδική εκτόνωση η οποία θα μπορούσε να πάρει την σκυτάλη από την αποφόρτιση του κύκλου ποιότητας που αναμέναμε από τα μέσα Ιανουαρίου.

Ωστόσο, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ συνιστά αυξημένα αντανακλαστικά σε ό,τι αφορά την επιλογή τίτλων και ορθολογισμό στην διατήρηση θέσεων με έμφαση σε μερισματικές αποδόσεις, κλάδους με επιχειρηματική ουσία (deals) και φυσικά αυξημένες προοπτικές ανάπτυξης.

Τι έγινε την Παρασκευή: Με κέρδη 0,18% και με ικανοποιητικούς όγκους συναλλαγών έκλεισε η αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι μετοχές των ΟΤΕ και CosmOTE υποχώρησαν κατά 1,28% και 2,91% αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα οι τραπεζικές μετοχές υπεραπέδωσαν με την Εθνική να ενισχύεται κατά 2,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v