Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Αύξηση τιμής-στόχου στα 20,7 ευρώ από Π&Κ

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Cosmote κατά 5,6% υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη και συγκεκριμένα στα 20,7 ευρώ προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ (overweight), καθώς σε συνέχεια των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου και της παρουσίασης των εταιρικών στόχων αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της. Διατηρεί τη σύσταση ”buy” και την τιμή-στόχο των 22 ευρώ η Citigroup. Διατηρεί το overweight η Lehman Brothers.

Cosmote: Αύξηση τιμής-στόχου στα 20,7 ευρώ από Π&Κ
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Cosmote κατά 5,6% υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη και συγκεκριμένα στα 20,7 ευρώ προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το Dow Jones, η Citigroup διατηρεί την τιμή-στόχο των 22 ευρώ και τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της Cosmote, η οποία παραμένει μεταξύ των top picks της, από τον ευρωπαϊκό κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ύστερα από τα ”ισχυρά” αποτελέσματα του 2005.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην Καθημερινή της Ενημέρωση με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου 2006 αναφέρει πως έθεσε νέα υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Cosmote, καθώς σε συνέχεια των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου και της παρουσίασης των εταιρικών στόχων αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της εταιρίας.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως κατά την άποψή της η Cosmote διατηρεί θετικές προοπτικές ανάπτυξης µε κύριους άξονες αφενός µια σταθερή βάση από δραστηριότητες του εσωτερικού που αυξάνεται µε µονοψήφιους ρυθµούς από τη συντηρούµενη µετεγγραφή πελατών συµβολαίων προς προγράµµατα αυξηµένης χρήσης και αφετέρου τα τρία επίπεδα περιφερειακής ανάπτυξης σε Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουµανία.

Σε ό,τι αφορά τη Citigroup αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Cosmote για το 2006 στα 1,18 ευρώ, από τα 1,12 ευρώ προηγουμένως, και για το 2007 στα 1,40 ευρώ από τα 1,29 ευρώ.

Επίσης, ο ξένος οίκος αναφέρει πως η αυξημένη διανομή του μερίσματος υποδηλώνει αισιοδοξία όσον αφορά στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας.

Aπό την πλευρά της η Lehman Brothers σε ανάλυσή της (27/02) διατηρεί την τιμή – στόχο των 22 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”. Παράλληλα αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας την περίοδο 2006 – 08. Τα EPS προβλέπονται στα 1,12 ευρώ το 2006 και στα 1,22 το 2007.

Η μετοχή της Cosmote ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου στα 18,70 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v