Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Κάλυψη από HSBC με τιμή τα 23 ευρώ

Κάλυψη για τη μετοχή της Εμπορικής με θεωρητική τιμή-στόχο τα 23 ευρώ και σύσταση ”underweight” ξεκίνησε η HSBC, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου, όπου εκτιμά πως η μετοχή είναι υψηλά αποτιμημένη και διαπραγματεύεται 18,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2007.

Εμπορική: Κάλυψη από HSBC με τιμή τα 23 ευρώ
Κάλυψη για τη μετοχή της Εμπορικής με θεωρητική τιμή-στόχο τα 23 ευρώ και σύσταση ”underweight” ξεκίνησε η HSBC, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου.

Η τιμή-στόχος των 23 ευρώ (με το εύρος να κυμαίνεται μεταξύ 20,9 ευρώ και 25 ευρώ) που έχει θέσει η HSBC υποδηλώνει περιθώριο πτώσης της τάξης του 21% από τα τρέχοντα επίπεδα. Η μετοχή της Εμπορικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής (24 Φεβρουαρίου) στα 31 ευρώ.

Σημειώνει παράλληλα πως οι προοπτικές από την αναδιάρθρωση που υλοποιεί ο όμιλος σε συνδυασμό με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση προσελκύουν το ενδιαφέρον, αν και τονίζει πως η αγορά έχει προεξοφλήσει πολύ νωρίς τα ”καλά νέα” που σχετίζονται με την Εμπορική Τράπεζα.

Επίσης εκτιμά πως η επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής, η βελτίωση σε διοικητικό επίπεδο, αλλά και οι προοπτικές μιας επιθετικής αναδιάρθρωσης είναι πολύ πιθανό να φέρουν στο φως πρόσθετη αξία.

”Ωστόσο, η ορατότητα στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης παραμένει χαμηλή, ενώ εκτιμούμε πως η Credit Agricole είναι μάλλον απίθανο να πληρώσει περισσότερο του κανονικού για την Εμπορική” αναφέρει η HSBC.

Σημειώνει παράλληλα πως η μετοχή της τράπεζας φαίνεται ”υψηλά αποτιμημένη” (σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες), καθώς διαπραγματεύεται 18,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2007 (σε σχέση με 14 φορές του μέσου όρου του ελληνικού τραπεζικού κλάδου).

Αναφέρει δε πως η Εμπορική θα παρουσιάσει καλύτερη εικόνα το 2008, ωστόσο συμπληρώνει πως το θεμελιώδες outlook της τράπεζας φαίνεται περισσότερο ”αδύναμο” σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v