Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι προτάσεις του ΔΝΤ για την αποτελεσματική διαχείριση των δαπανών, τα έργα του Γ΄ ΚΠΣ, το νέο ”άλμα” στις τιμές του πετρελαίου, αλλά και τα αποτελέσματα 2005 των τραπεζών είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι προτάσεις του ΔΝΤ για την αποτελεσματική διαχείριση των δαπανών, τα έργα του Γ΄ ΚΠΣ, το νέο ”άλμα” στις τιμές του πετρελαίου, αλλά και τα αποτελέσματα 2005 των τραπεζών είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

ΔΝΤ: Δέκα μέτρα για την αποτελεσματική διαχείριση των δαπανών προτείνει σε έκθεσή του το ΔΝΤ, επισημαίνει η Ημερησία, που παράλληλα συμπληρώνει ότι το ΔΝΤ εισηγείται ριζική αναδιάρθρωση του υπουργείου Οικονομίας και θεωρεί παρωχημένο τον τρόπο κατάρτισης του προϋπολογισμού.

Απεργία: Διπλή απεργιακή απάντηση υπό τη σκιά των αυταρχικών κυβερνητικών μεθόδων και της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών δίνουν αύριο και στις 15 Μαρτίου (γενική 24ωρη) τα συνδικάτα για την υπογραφή συμβάσεων και χορηγήσεων στοιχειωδών αυξήσεων επισημαίνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Επιτόκια: Ετήσια αύξηση της δόσης που ξεπερνά ακόμη και τα 600 ευρώ φέρνει στους δανειολήπτες ο ”ιός” της αύξησης των επιτοκίων του ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο οποίος χτυπά για δεύτερη φορά μέσα σε ένα τρίμηνο, αναφέρουν Τα Νέα.

Γ΄ ΚΠΣ: Οριστικά συμβόλαια για έργα ύψους 12,6 δισ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα υπογραφούν φέτος, στο Γ΄ ΚΠΣ, επισημαίνει η Ναυτεμπορική, σύμφωνα με την οποία από το 2001, που ξεκίνησε η υλοποίησή του, εντάχθηκαν έργα 21,58 δισ. ευρώ, που αναλογούν στο 63% των συνολικών πόρων.

Πετρέλαιο: Άλμα 4% κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει πως το περιστατικό στη Σαουδική Αραβία ενέτεινε τους φόβους για ελλείψεις στην παγκόσμια προσφορά πετρελαίου.

Μισθοί Δημοσίου: Μεταξύ 2,1% και 2,4% θα κυμανθούν οι ”καθαρές” αυξήσεις των αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων το 2006 εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Τράπεζες: Σήμερα ανακοινώνει τα αποτελέσματα η Αγροτική και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το placement των μετοχών της, ενώ αύριο τη σκυτάλη παίρνει η Εθνική, η οποία εκτιμάται ότι θα διανείμει μέρισμα της τάξεως του ενός ευρώ, ενώ είναι πιθανή και η διανομή δωρεάν μετοχών, αναφέρει η Ημερησία.

ΟΠΑΠ: Προχωρεί ο διαγωνισμός για τα τερματικά του ΟΠΑΠ σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως η διοίκηση του Οργανισμού φέρεται αποφασισμένη να μη σταθεί στις ενστάσεις και να προχωρήσει τον διαγωνισμό για τα τερματικά.

Τιτάν: Τιμή-στόχος τα 45 ευρώ για τη μετοχή της Τιτάν από την Π&Κ, η οποία προβλέπει ότι τα κέρδη του ομίλου το 2006 θα φτάσουν στα 240 εκατ. ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Μυτιληναίος: Αναβαθμίσεις ετοιμάζουν οι αναλυτές για τον όμιλο Μυτιληναίου ύστερα από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που εμφάνισε για το 2005, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v