Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από ΟΤΕ και Εθνική η τάση

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ΟΤΕ σήμερα και της Εθνικής αύριο εκτιμάται πως θα διαμορφώσει τη βραχυπρόθεσμη τάση, που μέχρι στιγμής παραμένει ανοδική στη Σοφοκλέους. Επιμένουν με συνεχείς αναθεωρήσεις οι ξένοι για τραπεζικές μετοχές – επιλογές τους, με πιο πρόσφατη αυτή της JP Morgan για την Alpha Bank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η πιο πρόσφατη έκθεση αναθεώρησης τιμής – τραπεζικού στόχου είναι αυτή της JP Morgan για την Alpha Bank. Είναι μία από τις πολλές υπερεκτιμήσεις ξένων που εκ περιτροπής θέτουν τον πήχη μέχρι και 40% υψηλότερα για τις έξι τραπεζικές μετοχές – επιλογές τους.

Η JP Morgan θέτει στα 40 ευρώ (από τα 35 ευρώ) την τιμή–στόχο για την Alpha Bank, που με βάση την τρέχουσα των 31,08 ευρώ διαμορφώνεται υψηλότερα κατά περίπου 31%.

Από πλευράς αναθεώρησης το... καλάθι έχει πολλές, διάφορες και για διαφορετικά γούστα αναβαθμίσεις.

Πιο ενδιαφέρουσες κατά την εκτίμησή μας είναι η κάλυψη της Εμπορικής από την HSBC με τιμή–στόχο τα 23 ευρώ (τρέχουσα τιμή 31,04 ευρώ) και της Πειραιώς από τη UBS στα 35 ευρώ (τρέχουσα τιμή 25 ευρώ).

Δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν με μικρή άνοδο και τα αποτελέσματα του ΟΤΕ (βλ. σχετικό θέμα) διαμορφώθηκαν περίπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι ειδικοί της αγοράς πιθανολογούν τη διατήρηση της θετικής στάσης.

Σημειώνουν παράλληλα πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εύλογα, θα είναι ο ΟΤΕ, κατά την εκτίμησή μας και ο ΟΠΑΠ, λόγω της πρόθεσης της διοίκησης του Οργανισμού να προχωρήσει το διαγωνισμό για τα τερματικά προκειμένου να ανατεθεί τον Ιούλιο η διαδικασία.

Θα πρέπει επίσης να μην διαφύγει την προσοχή μας το ότι στη ΔΕΗ επιλέγεται σύμβουλος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας (βλ. σχετικό θέμα) την ίδια στιγμή που δημιουργείται ”γαλλικός πρωταθλητής” στην ενέργεια (βλ. σχετικό θέμα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v