Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τέλος καλό... καλύτερη αρχή για 2006

Η εκτίμηση πως στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς οι συναλλαγές θα είναι συγκριτικά περισσότερες απ’ ό,τι πέρυσι αυτήν την ημέρα είναι βάσιμη. Αγοραστικό ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία στιγμή, από επενδυτές που προσβλέπουν σε άμεση συνέχεια της ανοδικής τάσης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τελευταία συνεδρίαση μίας χρονιάς που κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς.

Στο αναλυτικό θέμα που έχει επεξεργαστεί ο Μανώλης Χατζηδάκης της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ καταγράφονται ενδιαφέροντα στατιστικά, και όχι μόνο, στοιχεία, ενώ ακτινογραφείται η μεγάλη, αλλά και η μεσαία μικρής κεφαλαιοποίηση στο σύνολο της αγοράς.

Με κοινή την εκτίμηση πως η αγορά για πολλούς ενεργούς παίκτες πήγε καλύτερα απ’ ό,τι αρχικά προέβλεπαν, αναμένεται να γίνουν σήμερα οι τελευταίες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αλλά και επανατοποθετήσεων.

Βλέπετε η αγορά λειτουργεί κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα, οι προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί είναι πολλές, περισσότερες από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 4-5 χρόνια, και το σημαντικότερο οι προϋποθέσεις, αλλά και οι ενδείξεις είναι ικανές για μια καλύτερη συνέχεια.

Σημασία έχει πως η τάση της αγοράς, κυρίως η βραχυπρόθεσμη, παραμένει ανοδική και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν όσοι τοποθετούνται από την αρχή της εβδομάδας και ανάλογα θα πράξουν σήμερα.

Το γεγονός ότι στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν ορισμένες... εκτροπές, δεν ακυρώνει την ανοδική τάση για το σύνολο της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Αντιθέτως, χθες φάνηκε ποιες μετοχές από αυτή την κατηγορία έχουν αρκετές πιθανότητες να συνεχίσουν ανοδικά από την αρχή κιόλας του νέου χρόνου.

Από πλευράς ενδιαφέροντος, οι μετοχές των Αστήρ και Λάμψα διατηρούν την ανοδική τους τάση, η Λάμδα Development, λόγω The Mall, πηγαίνει καλύτερα απ’ ό,τι οι ίδιοι οι βασικοί της μέτοχοι περίμεναν (Γεια σου Απόστολε Παγκρατιώτη!), ενώ συνεχίζουν Info-Quest, ΟΛΠ (με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές), Κλουκίνας - Λάππας, αλλά και Rainbow, ΕΛΓΕΚΑ, ΔΟΛ, Τεγόπουλος, Τηλέτυπος, Ελφίκο, Ιμπέριο και αρκετοί ακόμη τίτλοι.

Στη σημερινή συνεδρίαση δεν θα μας έκανε εντύπωση εάν οι συναλλαγές διαμορφώνονταν συγκριτικά σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι σε αυτήν της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Η αγοραστική διάθεση των επενδυτών είναι εμφανής. Μάλιστα χθες υπήρξε και δραστηριοποίηση ισχυρότατου ξένου θεματοφύλακα σε Αγροτικ και Εμπορική, ενώ τοποθετήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε Τιτάν και Μαΐλλη από ισχυρά επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v