Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς νέα κορυφή με την εκπνοή του 2005;

Επιμένουν με αγορές τους σε μετοχές-”κλειδιά” του 20άρη οι ισχυροί παίκτες, με εμφανή την παρουσία ξένων στην άνοδο της Εμπορικής και της Αγροτικής Τράπεζας. Παραμένουν στο επίκεντρο οι μετοχές των ακτοπλοϊκών εταιριών, ενώ η αγορά οδηγείται στην καταγραφή ”κορυφής” με τη λήξη του χρόνου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με την καταγραφή νέας ”υψηλής τιμής” φαίνεται πως θέλουν και επιδιώκουν να κλείσουν τη χρονιά οι ισχυροί παίκτες.

Κυρίως όσοι εμφανίζονται σήμερα επιθετικότεροι με αγορές τους, κυρίως στις μετοχές της Εμπορικής (πλέον στα 29 ευρώ) και της Αγροτικής Τράπεζας (και πάλι πάνω από τα 5 ευρώ), με τη UBS να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο.

Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, η εκτίμηση παραγόντων της αγοράς, που από την αρχή της εβδομάδας επέμεναν πως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η χρονιά φεύγει με τους αγοραστές να υπερισχύουν έναντι των πωλητών.

Ανοδικά, όμως, διαμορφώνεται η μετοχή της Ιντρακόμ στα 5,58 ευρώ (μετά το χθεσινό τεχνικής φύσεως λόγω ΥΕΝ προβλήματος), η Hyatt στα 10,80 ευρώ, η Τιτάν στα 34,10 (υψηλή τιμή), η Motor Oil (19,94 ευρώ), η Βιοχάλκο (7,20 ευρώ), η Εθνική (35,96 ευρώ) και η Εurobank (26,74 ευρώ).

Από την ίδια κατηγορία μετοχών Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει η υπεραντίδραση (με συναλλαγές περίπου μισού εκατ. τεμαχίων) του ΔΟΛ στα 3,22 ευρώ (5,9%), της Γενικής (και πάλι υψηλότερα των 10 ευρώ), αλλά και ΕΥΔΑΠ, Μαΐλλης, Χαλκόρ, Τεχνική Ολυμπιακή, ΟΛΠ, Αλουμίνιον, Αστήρ (στην υψηλή τιμή των 60,90 ευρώ), Attica Group και Τράπεζα Αττικής.

Ανοδικά κινείται επίσης η θυγατρική της Attica, η Blue Star, με 3,5% προς τα 1,80 ευρώ, με συναλλαγές περισσότερες των 100.000 τεμαχίων προς τα 5,68 ευρώ η Info-Quest (με 2,9%), ενώ συντηρείται η ανοδική φορά για Μηχανική, Μινωικές, Πλαίσιο και Τεγόπουλο στα 1,75 ευρώ (με +4,2% και συναλλαγές 150.000 τεμαχίων).

Η σχέση ανοδικών–πτωτικών διαμορφώθηκε από την αρχή κιόλας θετικά στο 5 προς 1, καθώς μετοχές όπως ΓΕΚ, Τράπεζα Κύπρου, Τηλέτυπος, ΠΕΑ, ΚΑΕ, Φουρλής, Jumbo, Εθνική Ασφαλειών, Νεοχημική, Μarfin Financial Group, Ιατρικό Αθηνών και Εθνική Ακινήτων ”πλασαρίστηκαν” μεταξύ των 54 μετοχών με θετική μεταβολή (στις 13:05).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v