Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάχυση του θετικού κλίματος

Το ούτως ή άλλως θετικό κλίμα στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση διαχύθηκε πολύ εύκολα, και μάλιστα με επιθετικό τρόπο σε ορισμένες περιπτώσεις σε μετοχές–”σηματωρούς” της μεσαίας - μικρής κεφαλαιοποίησης. Οι συναλλαγές ενισχύθηκαν σταδιακά μετά τις 14:00. Στο περίπου 3 προς 1 η σχέση ανοδικών - πτωτικών μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τον FTSE-20 να ενισχύεται κατά 0,8%, προς τις 1.998 μονάδες, ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις η συνεδρίαση για το υπόλοιπο της αγοράς.

Οι συναλλαγές ενισχύθηκαν σταδιακά μετά τις 14:00, με τον σχετικό δείκτη υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας να αντιδρά κατά 4,8%, καθώς ο SC-80 διαμορφωνόταν κατά 2,9% υψηλότερα, ο κατασκευαστικός κατά 3,8% και ο συμμετοχών κατά 2,6%.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώθηκε σχετικά εύκολα στο περίπου 3 προς 1, με τις μετοχές-”σηματωρούς” της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να εντυπωσιάζουν από την αρχή κιόλας.

Έτσι, με επιθετικές αγορές, περισσότερες του 1,7 εκατ. τεμαχίων, διαμορφώθηκε κατά 19% πάνω και από τα 2 ευρώ η μετοχή της Altec, με το ίδιο ποσοστό στα 0,44 ευρώ η ΑΛΜΑ-Ατέρμων, για να ακολουθήσουν ΑΕΓΕΚ, Αττικάτ, Βιοτέρ, Μηχανική, Σάνυο και αρκετές ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Φαίνεται πως η εκτίμηση ισχυρών παραγόντων της Σοφοκλέους για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση... μεταδίδεται, καθώς φαίνεται να αφορά σε ένα σημαντικό τμήμα της μεσαίας – μικρής κεφαλαιοποίησης.

Είναι ενδεικτικό, για παράδειγμα, το ότι η μετοχή της LogicDIS, με συναλλαγές περισσότερες των 2 εκατ. τεμαχίων, ξεπέρασε την προηγούμενη ”υψηλή” των 0,49 ευρώ και διαμορφώθηκε στα 0,53 ευρώ, με ποσοστό 15,5%.

Με το κλίμα λοιπόν θετικό και στη μεσαία – μικρή κεφαλαιοποίηση, είναι άξιον αναφοράς το ότι μετά τις 14:30 για 50 και πλέον μετοχές το ποσοστό θετικής μεταβολής ξεπερνούσε το 5%.

Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονταν μετοχές όπως οι Πετζετάκις, Δομική Κρήτης, Ιμάκο, Κλ. Ναυπάκτου, Lavipharm, Αθηνά, Έδραση – Ψαλλίδας, Καράτζη, Veterin.

Όπως όλα δείχνουν, ύστερα από καιρό η αγορά επιφυλάσσει τα ακόμη πιο ευχάριστα με το κλείσιμο της χρήσης, καθώς οι προσδοκίες για τουλάχιστον θετική αρχή του 2006 αφορούν σε όλο και μεγαλύτερο μέρος των ενεργών ”παικτών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v