Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εορταστικές πιέσεις

Επιβαρύνεται σταδιακά η εικόνα της υψηλής κεφαλαιοποίησης παρασύροντας το δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα και επιδεινώνοντας τη σχέση ανοδικών – πτωτικών. Τεχνικά και για να μην υπάρχει ”πρόβλημα”, πρέπει ο FTSE να μην υποχωρήσει κάτω από τις 1.972 μονάδες.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Επιβαρύνεται σταδιακά η εικόνα της υψηλής κεφαλαιοποίησης παρασύροντας το δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα και επιδεινώνοντας τη σχέση ανοδικών – πτωτικών.

Δεν είναι λίγοι οι δεικτοβαρείς τίτλοι που καταγράφουν αξιοσημείωτες απώλειες, με κυριότερη την Coca Cola, καθώς οι απώλειες ξεπερνούν τις 3 ποσοστιαίες μονάδες, αν και ο όγκος συναλλαγών μόλις και μετά βίας ξεπερνά τις 60.000 τεμάχια.

Αξιοσημείωτες απώλειες επίσης καταγράφουν Γερμανός, Hyatt, Cosmote, OTE, Alpha, Eurobank, ενώ αντίθετα με αξιοπρόσεκτα κέρδη κινούνται μόνο Intracom, Motor Oil, Folli Follie.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς δείχνουν προβληματισμένοι, όχι τόσο επειδή οι προηγούμενες συνεδριάσεις δεν είχαν προϊδεάσει για τη διαφαινόμενη αδυναμία των δεικτοβαρών τίτλων, αλλά επειδή η σημερινή, προς στιγμήν, δείχνει εντονότερα σημάδια από ό,τι στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Τεχνικά και για να μην υπάρχει ”πρόβλημα”, πρέπει ο FTSE να μην υποχωρήσει κάτω από τις 1.972 μονάδες, ενώ η μέχρι στιγμής κίνηση που συντελείται στα blue chips δείχνει να επηρεάζει και τους εμπλεκόμενους στην αγορά παραγώγων, με αποτέλεσμα να έχουν εξαλειφθεί περίπου εξ ολοκλήρου οι υποτιμήσεις για τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο τζίρος μετά από τρεις ώρες συνεδρίασης ξεπερνά τα 141 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 43,7 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ όσον αφορά τα επιμέρους επιτυχημένο δείχνει το ντεμπούτο της Proton Bank, σημαντικά κέρδη μέχρι στιγμής για Aspis Πρόνοια, Aspis Bank, ΚΡΕΚΑ, με επιθετικές διαθέσεις οι αγοραστές για τα Κλωστήρια Ναυπάκτου, ενώ συνεχίζει την αθόρυβη πλαγιοανοδική της κίνηση η Rilken.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v