Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Φουλ επίθεση” από τους μικρούς

Συνεχίζεται η κινητικότητα στη 2η ταχύτητα της υψηλής κεφαλαιοποίησης και σε κάποιους ακόμη περιφερειακούς τίτλους, παρά την κίνηση του δείκτη σε μικρό εύρος διακύμανσης και μάλιστα μόνιμα με αρνητικό πρόσημο.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Παρά την κίνηση του δείκτη σε μικρό εύρος διακύμανσης (υψηλό 3.626,87, χαμηλό 3.618,34) και μάλιστα μόνιμα με αρνητικό πρόσημο συνεχίζεται η κινητικότητα στη 2η ταχύτητα της υψηλής κεφαλαιοποίησης και σε κάποιους ακόμη περιφερειακούς τίτλους.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί, που ισχυρίζονται πως αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, πιθανόν να ενδυναμωθεί η ανοδική τάση, για τίτλους μικρής κεφαλαιοποίησης.

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους επανήλθαν και πάλι πωλητές στη ΔΕΗ, αξιοσημείωτες απώλειες για ΕΛΠΕ, Μotor Oil, ΟΤΕ, Εurobank, ενώ από τα blue chips που διακρίνονται για την ανοδική τους διάθεση περίπου εντυπωσιακή από τη Hyatt, που κερδίζει περισσότερες από 7 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ σημαντικά κέρδη για ΕΛΤΕΧ, Αγροτική Τράπεζα.

Από τις υπόλοιπες μετοχές, σε ανοδική κίνηση και πάλι η ΝΕΛ, μία ακόμη θετική συνεδρίαση για την Altec, κινητικότητα και σημαντικά ημερήσια κέρδη για Βαράγκη S&Β, Ελτον Χημικά, Οlympic Catering, Πλαίσιο, Τρ. Κύπρου, Σάνυο, ενώ ασφαλώς ένα μεγάλο στοίχημα ξεκινά με τη Delta Project, μετά το μνημόνιο συνεργασίας με το Ρόκα, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η καταρχήν κίνηση απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΛΤΑ Ενεργειακής ίσως προοιωνίζει περαιτέρω μετοχική συνεργασία για τις δύο εταιρίες σε ένα χώρο, όπου οι θετικές εξελίξεις δείχνουν να είναι μπροστά.

Ο τζίρος ξεπερνά τα 168 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 32,5 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ οι εμπλεκόμενοι στην αγορά παραγώγων συνεχίζουν να διατηρούν τους χαμηλούς όγκους, αλλά και τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v