Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητείται (νέα;) τάση

Εννέα συνεδριάσεις απομένουν μέχρι το τέλος του χρόνου, τα Συμβόλαια Δεκεμβρίου έληξαν την Παρασκευή και από δω και πέρα η Σοφοκλέους καλείται να επιδείξει σαφέστερες ενδείξεις κλίματος και διαθέσεων, όσον αφορά το πού θα ήθελε να τερματίσει τη χρονιά. Σημαντικά επιδρά έως το τέλος του έτους το διεθνές περιβάλλον.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Οκτώ και μία συνεδριάσεις απομένουν μέχρι το τέλος του χρόνου και από σήμερα η Σοφοκλέους καλείται να δώσει σαφέστερα δείγματα διαθέσεων, καθώς θα είναι απαλλαγμένη από το ”άγχος” των παραγώγων, ενώ σημαντικό λόγο θα έχει τόσο στη σημερινή όσο και στις επόμενες συνεδριάσεις το διεθνές κλίμα.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή η Σοφοκλέους κινείται από την τάση και η τάση είναι θετική, όπως θετική παραμένει και η τεχνική εικόνα, ενώ ζητούμενο για τις εννέα συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι το τέλος του χρόνου είναι το αν και πού θα επιχειρηθεί ”καλλωπισμός” των αποτιμήσεων, κυρίως σε τίτλους μικρής κεφαλαιοποίησης, οι οποίοι έχουν υποαποδώσει και θεωρητικά ή και ουσιαστικά αξίζουν καλύτερης ”μεταχείρισης”.

Τεχνικά η εικόνα είναι θετική και θα γίνει ακόμα θετικότερη αν ο FTSE επιβεβαιώσει με τρία κλεισίματα ως ισχυρή βάση στήριξης τις 1.999 μονάδες, με τις επόμενες αντιστάσεις να οριοθετούνται στις 2.025, 2.050 και 2.065 μονάδες, η ανοδική διάσπαση των οποίων είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει το Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 3.700 μονάδων.

Περισσότερο επιφυλακτικοί, προς το παρόν, δείχνουν οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγωγών, οι οποίοι διατηρούν σημαντικές υποτιμήσεις για τα Συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης του Ιανουαρίου, όμως αυτό το τελευταίο έχει γίνει καθεστώς τους τελευταίους μήνες και έτσι δεν φαίνεται να προβληματίζει, έστω και αν την Παρασκευή κάποιοι ξένοι που είχαν long θέσεις έγραψαν τα κέρδη τους.

Από εκεί και πέρα, και όσον αφορά μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, ασφαλώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο όμιλος της Δέλτα, τεχνικά αρκετές μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης έχουν δώσει σήμα εισόδου, όμως για να ενδυναμωθεί η όποια ανοδική τάση στον FTSES θα πρέπει τα blue chips να επιδείξουν διαθέσεις διακράτησης τουλάχιστον των κεκτημένων, ενώ είναι περίπου βέβαιο ότι αναμένεται σημαντικό ενδιαφέρον μετά τις 13.55 και όταν θα μπει στο σύστημα το υπόλοιπο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v