Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στο 2006, τα κονδύλια από το Δ΄ ΚΠΣ, το σκηνικό στη φορολογία των ακινήτων για την ερχόμενη χρονιά, αλλά και η εικόνα των τραπεζών είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στο 2006, τα κονδύλια από το Δ΄ ΚΠΣ, το σκηνικό στη φορολογία των ακινήτων για την ερχόμενη χρονιά, αλλά και η εικόνα των τραπεζών είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Αλογοσκούφης: Την έντονη ανάπτυξη, που θα ωφελήσει επιχειρήσεις και εργαζομένους, και τις ιδιωτικές επενδύσεις θεωρεί ως τα ”ατού” της οικονομίας για το 2006 ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική επισημαίνει ότι η απογραφή δικαιώνεται από τις εξελίξεις.

Κονδύλια ΚΠΣ: Η Ευρώπη πήρε μια ανάσα με τη συμφωνία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό, σημειώνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα μετά την εξασφάλιση των 20,1 δισ. ευρώ αρχίζει το σκληρό παζάρι για την κατανομή και κυρίως για την απορρόφηση των πόρων.

Ακίνητα: Αλλάζει άρδην το σκηνικό στη φορολογία των ακινήτων για το 2006, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία η πρώτη κατοικία γίνεται απλησίαστη, ενώ τα νεόδμητα επιβαρύνονται από τον ΦΠΑ και τα παλιά ακίνητα από τον Φόρο Αυτόματου Υπερτιμήματος και το Τέλος Συναλλαγής.

Σοφοκλέους: Το κύμα των επιχειρηματικών συμφωνιών που κυοφορούνται δημιουργεί σημαντικές ανακατατάξεις στην αγορά και νέα δεδομένα για τη Σοφοκλέους επισημαίνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως τα τρόφιμα, οι τηλεπικοινωνίες, η ναυτιλία, οι τράπεζες, η πληροφορική είναι οι κλάδοι που βρίσκονται στο επίκεντρο.

Στους κερδισμένους και στους χαμένους στη Σοφοκλέους το 2005 αναφέρεται η Ναυτεμπορική, που επισημαίνει ότι στην αυλαία της χρονιάς 64 τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης κλείνουν με κέρδη.

Citigroup: Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μιλά σε συνέντευξή του στην Ημερησία ο διευθυντής οικονομικής ανάλυσης της Citigroup, Jurgen Michels.

Εμπορική: Σε τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων στο δεύτερο εξάμηνο του 2006 και στην έκδοση υβριδικών κεφαλαίων 300 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η Εμπορική Τράπεζα υπό τον Γ. Προβόπουλο σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Διμερή συμφωνία επιδιώκει το Δημόσιο με την Credit Agricole, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει ότι εναλλακτικά θα προχωρήσουν σε διαγωνισμό.

Marfin Group: Στις τρεις φάσεις των σχεδίων της Marfin Group αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που ειδικότερα επισημαίνει πως πρόκειται για ενίσχυση κεφαλαίων, αγορά τραπεζών και στο… βάθος πώληση.

Coca-Cola 3Ε: Δεν ανησυχεί την Coca – Cola 3Ε η ”σφήνα” για τη Λιανίτης, σύμφωνα με την Ημερησία.

Frigoglass: Θετική είναι η αγορά για τις κινήσεις της Frigoglass, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v