Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανόδου συνέχεια

Εορτές με κλίμα... τροπικό στη Σοφοκλέους. Σε νέα ιστορικά υψηλά ΟΠΑΠ, Τιτάν, υπεραποδίδουν Εμπορική, Intracom, Eurobank και ΔΕΗ, ενώ ξεχωρίζουν για τα ”πακέτα” τους η Εθνική Ακινήτων και η Ελληνική Τεχνοδομική. Η τελευταία λόγω χρηματιστηριακών ανακατατάξεων και απόσυρσης της Άκτωρ από το ταμπλό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Καταντά... μονότονη η αντίδραση της αγοράς, καθώς συμφωνίες, επιχειρηματικές κινήσεις και καλλιέργεια προσδοκιών ”θρέφουν” την τάση.

Από τη Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει, λόγω των χρηματιστηριακών ανακατατάξεων, η κατά 5,8% αντίδραση της Ελληνικής Τεχνοδομικής (βλ. σχετικό θέμα), με συναλλαγές περισσότερες των 6,7 εκατ. τεμαχίων, προς τα 4,82 ευρώ.

Στον όμιλο είναι προφανές πως θα υπάρχει συνέχεια στα όσα επιχειρηματικά κυοφορούνται μετά τις αλλαγές και την απόσυρση της Άκτωρ από το ταμπλό.

Ο FTSE-20 ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία και τις 2.000 μονάδες, διαμορφούμενος πλέον προς τις 2.012 μονάδες με αυξημένες συναλλαγές, αρκετές προσυμφωνημένες πράξεις και πακέτα.

Από αυτή την πλευρά χρήζει προσοχής η μεταβίβαση ποσοστού περίπου 5% της Εθνικής Ακινήτων (βλ. σχετικό θέμα), με την τιμή να διαμορφώνεται προς τα 4,70 ευρώ.

Ωστόσο, αξιόλογες συναλλαγές σημειώνονταν μετά τα πρώτα 45 λεπτά της συνεδρίασης στις ΕΧΑΕ (8,42 ευρώ), ΕΥΔΑΠ (7,38 ευρώ), J&P Άβαξ (3,78 ευρώ), Blue Star (1,69 ευρώ), Fourlis (10,28 ευρώ), αλλά και στις Frigoglass, Info-Quest, Σαράντης, Μηχανική (1,89 ευρώ) και Μινωικές Γραμμές (3,24 ευρώ).

Με το κλίμα να διαμορφώνεται ιδιαίτερα θερμό, για την εποχή, φαίνεται πως μέρος μόνο των κερδοφόρων θέσεων κατοχυρώνεται, με το μεγαλύτερο μέρος της συμμετοχής να μετακυλίεται για την αρχή της επόμενης χρήσης.

Κάτι ανάλογο βέβαια παρατηρείται τις τελευταίες 2-3 συνεδριάσεις και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ από τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς δεν θα πρέπει να μας διαφύγει η αντίδραση των Εμπορική (25,80 ευρώ), Intracom (5,40 ευρώ), ΚΑΕ (14,86 ευρώ), Τιτάν (33,90 ευρώ), και βεβαίως του ΟΠΑΠ (29,48 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v