Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγές στους δείκτες του Χ.Α. λόγω Άκτωρ

Αλλαγές επέρχονται από σήμερα (16/12) στη σύνθεση των δεικτών του Χ.Α. λόγω της παύσης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Άκτωρ, σε συνέχεια της διάσπασης και απορρόφησής της από τις εταιρίες Ελληνική Τεχνοδομική και Τρίγωνο από τις 16 Δεκεμβρίου.

Αλλαγές στους δείκτες του Χ.Α. λόγω Άκτωρ
Αλλαγές επέρχονται στη σύνθεση των δεικτών του Χ.Α. λόγω της παύσης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Άκτωρ, σε συνέχεια της διάσπασης και απορρόφησής της από τις εταιρίες Ελληνική Τεχνοδομική και Τρίγωνο από τις 16 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών Χ.Α.:

Από τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. αφαιρούνται οι μετοχές της Άκτωρ και αντικαθίστανται από αυτές της εταιρίας Info-Quest.

Επίσης, οι μετοχές της Άκτωρ αφαιρούνται από τον δείκτη συνολικής απόδοσης Γενικού Δείκτη Χ.Α. και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρίας Info-Quest.

Παράλληλα, οι μετοχές της Άκτωρ αφαιρούνται από τον δείκτη κατασκευών και αντικαθίστανται από τις μετοχές της Παντεχνικής, αλλά και από τον FTSE/ATHEX Mid 40, όπου αντικαθίστανται από τις μετοχές της Ρόκας με συντελεστή στάθμισης 50%.

Τέλος, αφαιρούνται και από τον δείκτη FTSE/ATHEX 140, χωρίς όμως αντικατάστασή τους από μετοχές άλλης εταιρίας.

Σημειώνεται πως οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν πριν από την έναρξη των συναλλαγών της σημερινής συνεδρίασης (16 Δεκεμβρίου 2005).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v