Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κάνει την έκπληξη” η Intracom

Οι ειδήσεις από την Intracom έρχονται να ταράξουν τα νερά - τουλάχιστον - της σημερινής συνεδρίασης. Άμεση ήταν η θετική ανταπόκριση των αγοραστών, καθώς η στρατηγική συνεργασία με τη ρωσική Sistema, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά, ενώ αναβιώνει η συνεργασία με Vodafone. Στο επίκεντρο και σήμερα η Blue Star. Εύφορο το έδαφος για υπεραπόδοση του μεσαίου χώρου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αντίδραση κατά 0,47% του MID-40 έναντι 0,24% του FTSE-20 (και 0,29% του Γ.Δ.) ενδέχεται να αποτελεί προοίμιο για τη συνέχεια.

Και όταν αναφερόμαστε σε συνέχεια, δεν εννοούμε μόνο τη λειτουργία της αγοράς μετά τις 14:00, αλλά και μετοχών που συμπεριλαμβάνονται στους δείκτες MID-40, SC-80 και παράλληλα στη Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση.

Οι πρώτες μέχρι στιγμής ενδείξεις είναι θετικές, καθώς οι θυγατρικές του ομίλου Εθνικής, θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο, συνολικότερα ο όμιλος Μυτιληναίου, η ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Chipita, Βlue Star Group, Φουρλής, Μηχανική, Ρόκας και Σαράντης κινούνται ανοδικά.

Στην περίπτωση της Blue Star, θα πρέπει να προσεχθεί πως οι συναλλαγές ξεπέρασαν πολύ γρήγορα τις 350.000 τεμάχια, με τη μετοχή στο 3,3% και τα 1,80 ευρώ, καθώς τοποθετούνται εσπευσμένα ξένοι διαχειριστές.

Αναμφίβολα, όμως, η είδηση της ημέρας, αφορά τις εξελίξεις από τον όμιλο της Intracom, όπου επιβεβαιώνεται πλέον και από τη διοίκηση της εισηγμένης η προοπτική της στρατηγικής συνεργασίας με τη ρωσική Systema και το ενδιαφέρον για την από κοινού ανάληψη του ρώσικου Lotto.

Η μετοχή της Intracom διαμορφώνεται πέριξ των 5 ευρώ, με τους αγοραστές να εμφανίζονται ισχυροί και διατεθειμένοι για ακόμη υψηλότερα επίπεδα, τη στιγμή που η Intralot διαμορφώνονταν στα 13,90 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v