Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στροφή προς τα ποιοτικά μεσαία

Προσδοκίες για περαιτέρω διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος προς μετοχές επιλεγμένων εταιριών της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης γεννούν οι χθεσινές αγορές σε τίτλους αυτής της κατηγορίας. Οι τοποθετήσεις της τελευταίας στιγμής, κυρίως ξένων, σε Εθνική, ΟΤΕ, Alpha Bank δημιουργούν επίσης θετικές προσδοκίες για την αρχή της επόμενης χρονιάς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι αγορές που πραγματοποιήθηκαν χθες σε μετοχές υγιών εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης δημιουργούν προσδοκίες για τη συνέχεια.

Δεδομένων των αγορών που έγιναν χθες σε τίτλους πέραν αυτών που αποτελούν τις συνήθεις επιλογές Ελλήνων και ξένων διαχειριστών, φαίνεται πως ένα μέρος της ρευστότητας επιχειρείται να προσανατολιστεί επενδυτικά αυτή τη φορά σε τίτλους όπως Blue Star, Attica, Frigoglass, ΕΛΓΕΚΑ, Μινωικές Γραμμές, Πλαστικά, εταιρίες από τον κλάδο των τροφίμων και γενικότερα τις πιθανές επενδυτικές προτάσεις του ’06.

Η σημερινή συνεδρίαση μπορεί να θεωρηθεί κρίσιμη για τον FTSE-20 λόγω των παραγώγων που λήγουν αύριο, αν και μεγάλο μέρος των θέσεων σε Συμβόλαια Δεκεμβρίου μετακυλίεται προς τον Ιανουάριο.

Άλλωστε, το μεγαλύτερο μέρος των αγορών που πραγματοποιήθηκαν χθες σε Εθνική, ΟΤΕ και δευτερευόντως σε Alpha αφορούσε στις κινήσεις ξένων, οι οποίοι εμφανώς περιμένουν περισσότερα και από την υψηλή κεφαλαιοποίηση τον πρώτο μήνα της επόμενης χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v