Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tο ενδιαφέρον στις... λεπτομέρειες

Σε μετοχές επιμέρους εταιριών περιορίζεται το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον, με το δίδυμο Δέλτα - Chipita να αποτελεί το στοίχημα των ημερών για τον κλάδο των τροφίμων. Μικρότερου ή μεγαλύτερου ενδιαφέροντος κινήσεις παρατηρούνται σε μετοχές του ακτοπλοϊκού κλάδου, της ευρύτερης πληροφορικής και των εκδόσεων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis, ενδεχόμενη αποκόμιση κερδών η Σίγμα Securities ή και επηρεασμό από τις ευρωπαϊκές αγορές, σύμφωνα με την Εγνατία Finance.

Η Eurobank Securities είναι πιο ξεκάθαρη στην προσέγγισή της, προβλέποντας πως ”μετά τις γιορτές τα νεότερα στο Χ.Α.”.

Το ενδιαφέρον στην ανάλυση της Eurobank εστιάζεται στις συγκεκριμένες μετοχές που αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές της, αλλά και σε όσες εκτιμάται ότι υπάρχουν περιθώρια υπεραπόδοσης.

Με την εκτίμηση πως ο FTSE-20 θα παραμείνει στο γνωστό εύρος διακύμανσης (1.935-1.960), το επενδυτικό ενδιαφέρον θα παραμείνει επικεντρωμένο σε περιπτώσεις επιμέρους μετοχών, που για διάφορους λόγους βρίσκονται στο προσκήνιο αυτή την περίοδο.

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στον κλάδο των τροφίμων αυτή την περίοδο είναι η διαρκής επιχειρηματική συνεργασία, όπως νοείται πανομοιότυπα από τις διοικήσεις των Δέλτα και Chipita.

Η Σίγμα αναβαθμίζει την Attica στα 3,90 ευρώ, σε μία περίοδο που επιταχύνονται οι εξελίξεις στον ακτοπλοϊκό κλάδο.

Για τις θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο συνεχίζεται η αυξημένη εμπορευσιμότητα και διάθεση ”μόχλευσης”.

Αναθεωρεί την τιμή–στόχο για τη Μotor Oil η Alρha Finance, θέτοντας τον πήχη στα 22,90 ευρώ.

Στο χώρο της ενέργειας αποκλειστικά στρέφεται πλέον ο Ρόκας, μετά και την επέκταση της δραστηριότητας της εταιρίας στην Κύπρο.

Σε αναθεώρηση για τα μεγέθη της τρέχουσας χρήσης προχωρά η διοίκηση της Φουρλής, ενώ η Info-Quest διαμορφώνεται στα υψηλά 4 και πλέον ετών.

Από την άλλη, συνεχίζεται η στήριξη, με κύριο επιχείρημα τη διαφορά αποτίμησης από τν Τιτάν, στη μετοχή του Ηρακλή, ενώ τις τελευταίες ημέρες στις περισσότερες θυγατρικές τραπεζικών ιδιωτικών ομίλων παρατηρούνται αυξημένες συναλλαγές και προσπάθεια διαμόρφωσης υπεραξιών.

Σε ενδεχόμενη ήπια διακύμανση του Γ.Δ. υψηλότερα των 3.520 μονάδων (μέχρι τις 3.545 μονάδες), εκτιμάται πως θα έχουμε μία συνεδρίαση σε κλίμα ανάλογο των τελευταίων ημερών, όπου οι βασικοί δείκτες είτε διορθώνουν ήπια είτε κινούνται σταθεροποιητικά, ενώ μεγάλο μέρος της υπόλοιπης αγοράς σημειώνει υψηλότερες αποδόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v