Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προϋποθέσεις θετικής συνέχειας

Σε Εθνική, ΟΤΕ και Coca-Cola 3Ε από τον 20άρη επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών. Θετικά, με αυξημένες συναλλαγές κινούνται Intracom και Info-Quest, ενώ ξεχωρίζουν στο σύνολό του ο όμιλος Μυτιληναίου, ο Ηρακλής και ορισμένες ακόμη από αυτή την κατηγορία. Με θετικές προϋποθέσεις βαίνουμε προς τις 14.00.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα υψηλά των 3.540 μονάδων διαμορφώνεται η αγορά, με ενθαρρυντικό στοιχείο τις συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές των περίπου 30 εκατ. ευρώ. Αυξημένη εμπορευσιμότητα έχουν εκείνες ακριβώς οι μετοχές (Εθνική, ΟΤΕ, Coca-Cola 3Ε) όπου για διάφορους λόγους υπάρχει και βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον.

Στην περίπτωση μάλιστα της Coca-Cola 3E είναι εμφανείς οι συνέργειες, με τη μετοχή να ξεπερνάει τα 24 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές. Το επίσης ενθαρρυντικό είναι πως ο FTSE-20 διαμορφώνεται στο υψηλό όριο του εύρους, δηλαδή στις 1.960 μονάδες, με ανοδική την τάση για την πλειονότητα των μετοχών.

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ανάλογο -ίσως και μεγαλύτερο- σε ορισμένες περιπτώσεις όπου έχουν ήδη δρομολογηθεί, κυοφορούνται ή αναμένονται εξελίξεις.

Συνολικότερα θετικά αντιδρά ο όμιλος Μυτιληναίου, με τη ΜΕΤΚΑ στα 8,90 ευρώ, τον Μυτιληναίο στα 17,10 ευρώ και το Αλουμίνιον της Ελλάδος στα 23,60 ευρώ.

Από έναν ευρύτερα εννοούμενο χώρο η Intracom αντιδρά προς τα 4,96 ευρώ και η Info-Quest με +2,4% στα 5,12 ευρώ. Αυξημένες είναι για μια ακόμη συνεδρίαση οι συναλλαγές στη μετοχή της Chipita, με τη μετοχή να ενισχύεται κατά 2,5% προς τα 3,30 ευρώ.

Θετικά κινούνται οι θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο (Χαλκόρ, Ελβάλ, υποχωρεί η Σιδενόρ), ο ΔΟΛ κινείται ανοδικά κατά 2,5% προς τα 2,92 ευρώ, αν και η μετοχή που ”κλέβει” την παράσταση είναι ο Ηρακλής.

Με συναλλαγές περίπου 150.000 τεμαχίων η μετοχή ενισχύεται κατά 3,80% προς τα 9,84 ευρώ. Αυξημένες συναλλαγές και άνοδο κατά 2,5% καταγράφεται για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ (προς τα 6,60 ευρώ).

Από τις μετοχές της Μεσαίας Κατηγορίας, που λειτουργεί μετά τις 14.00, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι Altec, Inform Λύκος, Unisystems, ΑΕΓΕΚ, LogicDis, Sanyo και αρκετές ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Οι συνθήκες προκειμένου να ξεκινήσει θετικά, μετά τις 14.00, και το υπόλοιπο της αγοράς υπάρχουν. Αναμένουμε κάτι καλύτερο συγκριτικά με τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v