Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι πιθανές απώλειες κονδυλίων από το Γ’ ΚΠΣ, οι αλλαγές στα νέα φορολογικά έντυπα, η νέα τιμή-ρεκόρ του χρυσού, η ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι πιθανές απώλειες κονδυλίων από το Γ’ ΚΠΣ, οι αλλαγές στα νέα φορολογικά έντυπα, η νέα τιμή-ρεκόρ του χρυσού, η ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

ΚΠΣ: Με τεράστιες απώλειες κονδυλίων από το Γ’ ΚΠΣ απειλείται η χώρα σύμφωνα με την Ημερησία, που σημειώνει πως αιτία είναι το ”πάγωμα” των έργων του ΠΔΕ.

Εξαγωγές: Σε 5 άξονες θα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος, Σταύρο Σαμψωνάκη, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Φορολογικά έντυπα: Με δέκα βασικές αλλαγές σχεδιάζονται τα νέα φορολογικά έντυπα για τις δηλώσεις του 2006 που θα αρχίσουν να αποστέλλονται αμέσως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια φορολογούμενους, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στην ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συζητηθεί την Πέμπτη η εισήγηση για πρόστιμο 110 εκατ. ευρώ σε BP και Shell επισημαίνει η Ημερησία.

ΥΠΕΧΩΔΕ: Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν δεσμευτικές προσφορές για δυο μεγάλα έργα που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ με συμβάσεις παραχώρησης, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Χρυσός: Στα 530 δολάρια εκτινάχθηκε ο χρυσός σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει ότι αρκετές κεντρικές τράπεζες σκοπεύουν να ενισχύσουν τα αποθέματά τους σε χρυσό.

Απεργίες: Με απεργίες στις συγκοινωνίες ξεκινάει σήμερα η εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί με τον ίδιο τρόπο την Πέμπτη, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, η οποία συμπληρώνει πως ενδιαμέσως μεθαύριο Τετάρτη θα υπάρξει κορύφωση με 24ωρη γενική απεργία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Εμπορική Τράπεζα: Για ανατροπή σκηνικού στην Εμπορική Τράπεζα κάνει λόγο η Ημερησία, επισημαίνοντας ότι η Credit Agricole ζητά τώρα το πακέτο των μετοχών της ΔΕΚΑ.

Διχάζονται οι ξένοι μέτοχοι για τον τίτλο της Εμπορικής, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως πόλος ”αντίστασης” είναι το ολλανδικό fund και οι θεσμικοί του Λονδίνου.

ΔΕΗ: Ομολογιακό δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ εκδίδει η ΔΕΗ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Γερμανός: Εξαγορά δικτύου στην Πολωνία θα πραγματοποιήσει η Γερμανός μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2006 αναφέρει η Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v