Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στον δανεισμό του Δημοσίου, στην αύξηση των επιτοκίων από τη FED, στους ελέγχους της εφορίας, στις διαπραγματεύσεις συνεργασίας μεταξύ ΔΕΛΤΑ – Chipita αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στον δανεισμό του Δημοσίου, στην αύξηση των επιτοκίων από τη FED, στις διαπραγματεύσεις συνεργασίας μεταξύ ΔΕΛΤΑ – Chipita αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τετάρτης.

Απεργίες: Η Ελλάδα σήμερα θα παραλύσει αναφέρει Το Βήμα, τονίζοντας ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ -και ιδίως το άρθρο 14 που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις- μαζί με την πολιτική λιτότητας είναι οι δύο λόγοι της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Δανεισμός Δημοσίου: Η άνοδος των επιτοκίων δεν θα επιβαρύνει ιδιαίτερα τον δανεισμό του Δημοσίου, καθώς το 85% του χρέους είναι σταθερό επιτόκιο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ Σ. Παπανικολάου σύμφωνα με την Ημερησία.

Βαρύς είναι ο λογαριασμός για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους που πληρώνουν οι φορολογούμενοι αναφέρει η Καθημερινή, επισημαίνοντας ότι τα νέα δάνεια του Δημοσίου ξεπέρασαν τον στόχο του δανεισμού.

Ποσά ύψους 24 δισ. ευρώ θα δανειστεί το Ελληνικό Δημόσιο στο πρώτο εξάμηνο του 2006, προκειμένου να καλυφθούν τα ταμειακά ελλείμματα του επόμενου προϋπολογισμού, αλλά κυρίως για να αναχρηματοδοτηθούν τα παλαιά δάνεια που λήγουν την ίδια περίοδο, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Φορολογικοί Έλεγχοι: Εξονυχιστικούς ελέγχους με όπλο τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις αρχίζει η εφορία σε όλους τους φορολογούμενους που δεν υπέβαλαν συγκεντρωτικές καταστάσεις, σημειώνει η Ημερησία.

Πραγματική σύγχυση και ”αλαλούμ” προκάλεσαν στους υπόχρεους καταστάσεων τα ”ραβασάκια” του υπουργείου Οικονομικών, με τα οποία καλούνται σε φιλική ”ανάκριση” από την εφορία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το 2003 ήταν πραγματικές ή εικονικές, επισημαίνει το Κέρδος.

Τράπεζες: Σχέδια για μείωση προσωπικού κατά 5.000 άτομα εκπονούν οι τράπεζες, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Ξενοδοχεία: Στα περυσινά επίπεδα αναμένεται να ”κλείσουν” τελικά οι πληρότητες των αθηναϊκών ξενοδοχείων το 2005 με βάση τις εκτιμήσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, σύμφωνα με το Κέρδος.

Επιτόκια: Η FED αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25 (στο 4,25%) για 13η συνεχή φορά αναφέρει η Ημερησία, επισημαίνοντας ότι η Κεντρική Τράπεζα εμμέσως πλην σαφώς σηματοδοτεί με την ανακοίνωσή της ότι κλείνει σύντομα ο κύκλος ανόδου.

Ωράριο Δημοσίου: Ριζικές αλλαγές στο ωράριο των δημοσίων υπηρεσιών αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή, ορίζοντας ότι δεν θα υπάρξει πλέον διάκριση μεταξύ θερινού και χειμερινού ωραρίου και οι ώρες εργασίας θα είναι 8.30 – 16.00 ή 9.00 – 16.30, αναφέρει η Εξπρές.

Eurobank: Με το νέο έτος η Eurobank ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στη Βαρσοβία, επισημαίνει η Ημερησία, που προσθέτει ότι η θυγατρική της Eurobank θα παρέχει όλες τις τραπεζικές εργασίες.

Εμπορική: Την κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Εμπορικής καταδεικνύουν τα πρώτα στοιχεία, εξέλιξη σημαντική για την τράπεζα και τους δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΕΛΠΕ: Μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών εταιριών που διεκδικούν τη σερβική κρατική εταιρία πετρελαιοειδών NIS συμπεριλαμβάνονται και τα ΕΛΠΕ σύμφωνα με την Ημερησία.

ΔΕΗ: Επενδυτικό σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας προωθεί η ΔΕΗ, αναφέρει η Καθημερινή.

ΔΕΛΤΑ – Chipita: Στις επόμενες ημέρες εκτιμάται ότι θα γνωστοποιηθεί επίσημα το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Δέλτα Συμμετοχών και της Chipita αναφέρει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v