Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανήλθαν οι πωλητές στη ΔΕΗ

Οι σημαντικές, μέχρι και 3%, απώλειες στη μετοχή της ΔΕΗ οδηγούν κατά 0,14% χαμηλότερα το Γ.Δ. Συνεχίζουν ανοδικά θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο και Μυτιληναίος, ενώ διαψεύσθηκαν τα σενάρια για Chipita – ΔΕΛΤΑ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η πίεση κυρίως στη μετοχή της ΔΕΗ, μέχρι και 2,5%-3% χαμηλότερα, φέρνει το Γ.Δ. λίγο χαμηλότερα.

Μετά τις 14:30 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν κατά 0,14% χαμηλότερα, στις 3.534 μονάδες, με συναλλαγές 118 εκατ. ευρώ.

Από αυτές περίπου τα 15 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε προσυμφωνημένες πράξεις και πακέτα.

Μικρής έκτασης πωλήσεις, με εμφανή όμως τη διάθεση διόρθωσης, σημειώνονταν στις μετοχές των Eurobank, Alpha Bank, αλλά και Motor Oil, Γερμανός.

Αντιθέτως, η Εθνική στα 34,96 ευρώ και η Αγροτική υψηλότερα στα 4,68 ευρώ απορροφούσαν σε ικανό ποσοστό την πίεση σε άλλους τίτλους του FTSE-20.

Είναι ενδεικτικό πως περίπου την ίδια ώρα, ο ΜΙD 40 διαμορφωνόταν κατά 0,12% υψηλότερα, με τις θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο και τον όμιλο Μυτιληναίο να αντιδρούν θετικά.

Την ίδια ώρα, απώλειες για τη μετοχή της Chipita, μετά την εκ νέου διάψευση περί επικείμενης στρατηγικής συνεργασίας με τη Δέλτα.

Σε γενικές γραμμές η συνεδρίαση έχει ατονήσει, καθώς από τον τραπεζικό κλάδο δεν διαφαίνεται κάποιο κίνητρο ικανό να οδηγήσει σε σημαντικές αγορές, ενώ την ίδια στιγμή μικρής έκτασης ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών οδηγούν λίγο χαμηλότερα το Δείκτη, τον FTSE-20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v