Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετική η ψυχολογία, τάσεις συσσώρευσης

Θετική παραμένει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα υψηλά έτους, εκτιμούν οι αναλυτές. Η συσσώρευσης πάντως στην παρούσα φάση φέρεται να είναι το πλέον πιθανό σενάριο.

ΑΧΕ: Θετική η ψυχολογία, τάσεις συσσώρευσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Χωρίς σημαντικές αλλαγές στην ψυχολογία που επικρατεί στην αγορά εκτιμά η Marfin Securities πως θα κινηθεί η τρέχουσα εβδομάδα, ενώ η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι επιχειρηματικές εξελίξεις θα λιγοστεύουν σταδιακά καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους.

Σε στενό εύρος διακύμανσης προβλέπει η Proton Securities πως θα κινηθεί ο Γενικός Δείκτης, συμπληρώνοντας πως ορισμένοι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενδέχεται να συνεχίσουν να υπεραποδίδουν.

”Θετική” παραμένει η ψυχολογία για τη Σοφοκλέους, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα υψηλά έτους, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η Εγνατία Finance σημειώνει ότι η αγορά θα αγγίξει τα νέα υψηλά σύντομα, επισημαίνει όμως πως βραχυπρόθεσμα το σενάριο της συσσώρευσης είναι το πιο πιθανό.

Από την πλευρά της, η Σίγμα Securities σημειώνει ότι με την προϋπόθεση πως οι ξένες αγορές θα κινηθούν υποστηρικτικά, στη Σοφοκλέους θα έχουμε μια ακόμη θετική συνεδρίαση.

Επισημαίνει πάντως πως είναι πιθανό να καταγραφούν κινήσεις αποκόμισης κερδών, και δη σε περιπτώσεις που έχουν εμφανιστεί ισχυρές υπεραποδόσεις.

Υψηλότερα εκτιμά η Eurocorp πως θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις πετρελαϊκές μετοχές να καθοδηγούν την τάση, ενώ η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι και η εγχώρια αγορά θα κινηθεί ανάλογα των ξένων.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη 0,73% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης και τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 202 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως οι τιμές των μετοχών συνέχισαν τις καλές τους επιδόσεις, με τη γενικότερη ψυχολογία να παραμένει θετική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v