Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Στις επισημάνσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα για την ελληνική οικονομία, στις αλλαγές των τιμών των φαρμάκων, στα νέα υψηλά που κατέγραψαν οι τιμές του χρυσού αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στις επισημάνσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα για την ελληνική οικονομία, στις αλλαγές των τιμών των φαρμάκων, στα νέα υψηλά που κατέγραψαν οι τιμές του χρυσού αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τρίτης.

Γκάλοπ: Σε δεινή θέση είναι η κυβέρνηση, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών εκφράζει δυσφορία για την οικονομική πολιτική της, γεγονός που έχει μειώσει στα όρια του στατιστικού λάθους (1,3% για πρώτη φορά) τη διαφορά της Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Γκαργκάνας: Την ανάγκη νέων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για να διατηρηθούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης επεσήμανε ο Νίκος Γκαργκάνας σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Ημερησία.

Μεγάλο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, που δημιουργεί έλλειμμα-ρεκόρ 7,5% στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διαπιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως ανέφερε χθες ο διοικητής της, επισημαίνει η Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Σε 20 μετοχές πραγματοποιούνται οι 8 στις 10 συναλλαγές επισημαίνει η Ημερησία, που εξηγεί πως αιτία είναι οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές, οι οποίοι επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα 3 μηνών μέχρι να αφομοιωθεί ο νέος κανονισμός λειτουργίας της Σοφοκλέους ζήτησε χθες ο πρόεδρος του Χ.Α. Σπύρος Καπράλος στη συνάντηση που είχε με μέλη του ΣΜΕΧΑ, αναφέρει η Καθημερινή.

Χρυσός: Ζωντανό διατηρείται το ενδιαφέρον των επενδυτών για τον χρυσό, ο οποίος σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ πληθαίνουν τα ερωτηματικά για το πότε θα λάβει χώρα η φυσιολογική διόρθωση μετά το ράλι, επισημαίνει το Κέρδος.

Εφορίες: Τελεσίγραφο σε 342.000 φορολογούμενους να προσέλθουν ”δι’ υπόθεσίν τους” στις εφορίες έως τις 20 Δεκεμβρίου απηύθυναν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με Το Βήμα.

Internet: Κλιμακώνεται ο πόλεμος τιμών στο Ιnternet και στη σταθερή τηλεφωνία, σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει ότι με μια κίνηση που θα προκαλέσει αλυσιδωτές εξελίξεις η Altec Telecoms πυροδότησε χθες τον ανταγωνισμό, ρίχνοντας τον πήχη των τιμών για συνδέσεις στο Διαδίκτυο.

Φάρμακα: Κύμα ανατιμήσεων 30% έως 50% φέρνει στα φθηνά φάρμακα ο νέος τρόπος τιμολόγησης που ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου, σύμφωνα με Το Βήμα, που συμπληρώνει ότι αγορανομική διάταξη φέρνει ανατιμήσεις στα φάρμακα με στόχο τη στήριξη της ”εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας”.

Επιτόκια: Άνοδο των επιτοκίων από την ΕΚΤ, τόσο το 2006 όσο και το 2007, προβλέπουν οι αναλυτές της Citigroup, οι οποίοι παράλληλα εκτιμούν πως η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς, αν και κάπως μετριασμένους σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, αναφέρει η Καθημερινή.

Προϋπολογισμός Ε.Ε.: Η βρετανική προεδρία θα υποβάλει σήμερα το βράδυ ή αύριο Τετάρτη νέα τροποποιημένη πρόταση για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιόδου 2007-2013, αναφέρει η Ναυτεμπορική, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν διαφαίνονται πολλές ελπίδες επιτυχίας.

Τράπεζες: Η ανάγκη για αυξημένη κεφαλαιακή επάρκεια, κυρίως λόγω της Βασιλείας ΙΙ, υποχρεώνει τις μικρές τράπεζες να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ώστε να ενισχύσουν τα ίδια κεφάλαιά τους, τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Φόρος Αυτομάτου Υπερτιμήματος: Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα πλήξουν τις πωλήσεις παλαιών ακινήτων, καθώς οι τιμές που θα προκύψουν θα αποτελέσουν βάση για τον υπολογισμό του Φόρου Αυτομάτου Υπερτιμήματος (ΦΑΥ) κυρίως σε βάρος εκείνων των ακινήτων που έχουν αποκτηθεί την τελευταία δεκαετία, τονίζει το Κέρδος.

Επιδοτήσεις: Πρόσθετη ενίσχυση 15% θα λαμβάνουν τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο και υλοποιούνται σε 15 νομούς οι οποίοι το 2001 παρουσίασαν κατά κεφαλήν ΑΕΠ μικρότερο ή ίσο του 65% του μέσου όρου των 15 κρατών–μελών της Ε.Ε., αναφέρει η Εξπρές.

Αράπογλου: Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Τ. Αράπογλου κάλεσε τους Βορειοελλαδίτες να επενδύσουν σε δραστηριότητες με υψηλή προστιθέμενη αξία, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Εμπορική: Τα ”βρίσκουν” υπουργείο Οικονομίας και Credit Agricole σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που προσθέτει πως οι Γάλλοι θα αυξήσουν τελικά το ποσοστό τους στην Εμπορική.

ΕΛΠΕ: Τη διανομή προμερίσματος 0,15 ευρώ ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων των ΕΛΠΕ, σημειώνει η Καθημερινή.

Coca Cola 3Ε: Το ενδεχόμενο εξαγοράς του μετοχικού κεφαλαίου της Αφοί Λιανίτη εξετάζει η Coca Cola 3Ε σύμφωνα με το Κέρδος.

Chipita: Αύριο Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί η στρατηγική συμφωνία Δέλτα – Chipita που αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο, επισημαίνει η Ημερησία, η οποία κάνει λόγο παράλληλα για συμφωνία με τη Nestle.

Μαΐλλης: Τον ερχόμενο Φεβρουάριο τίθεται σε λειτουργία η δεύτερη γραμμή παραγωγικής μονάδας πολυεστερικής ταινίας στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και ιδρυτής του ομίλου Μαΐλλη, Μιχ. Μαΐλλης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Altec: Δυναμική είσοδο στο VoIP πραγματοποιεί η Altec σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρει πως η εταιρία θα προσφέρει νέες υπηρεσίες τηλεφωνίας μέσω Διαδικτύου.

ΟΣΕ: Παρά τις έντονες αμφισβητήσεις που εκδηλώθηκαν το περασμένο διήμερο, χθες το υπουργείο Μεταφορών – Επικοινωνιών όρισε διάδοχο του παραιτηθέντα Β. Νικολετόπουλου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ τον κ. Νικόλαο Κουρέντα, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Aegean Airlines: Εφόσον υπάρξει ικανοποιητική κερδοφορία το 2005, η Aegean Airlines θα εξετάσει την εισαγωγή της στο Χ.Α. αναφέρει η Ημερησία, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Ολυμπιακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v