Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Πέμπτης

Ξεκινούν οι δημόσιες εγγραφές της Proton Bank για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επίσης, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 14.761.076 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας Lannet, ενώ οι Ελληνική Τεχνοδομική, Άκτωρ και Intracom πραγματοποιούν γενική συνέλευση.

Η ατζέντα της Πέμπτης
Σήμερα, Πέμπτη

Δημόσιες εγγραφές

Ξεκινούν οι δημόσιες εγγραφές της εταιρίας Proton Bank για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.

Διάφορα

Ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

* 12:00 μ.μ. – 17:00 μ.μ.: Σύνοδος Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Κάστρο Bouchout)

* 18:00 μ.μ.: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Justus Lipsius)

* 18:45 μ.μ.: Πρώτη σύνοδος εργασιών Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης θα παρουσιάσει στις 12:30 μ.μ., τους βασικούς στόχους του επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2005-2008 της Ελλάδος, στην αίθουσα 305Β του υπουργείου.

Εταιρικές πράξεις

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 14.761.076 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρείας ”Lannet”, ονομαστικής αξίας 1,04 ευρώ εκάστης, που προέκυψαν από την πρόσφατη Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Γενικές συνελεύσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ Α.Ε.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 09:30, στα Γραφεία της Εταιρίας, Λ. Ριανκούρ 78α, στην Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση, σύμφωνα με τα άρθρα 23α και 34 παρ. 1 εδ. ε΄ κ.ν. 2190/1920, των σχεδίων της σύμβασης και της πράξης διάσπασης της ΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με απορρόφηση από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και την ΤΡΙΓΩΝΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ μετά από ακρόαση των πιστοποιητικών και εκθέσεων των ορκωτών ελεγκτών, λοιπών εγγράφων και οικονομικών καταστάσεων, της σύμφωνα με το άρθρο 82 παρ. 5 κ.ν. 2190/1920 Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου και των συναφών δηλώσεων αυτού, και παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης και τη διενέργεια κάθε άλλης δήλωσης, πράξης ή δικαιοπραξίας προς το σκοπό ολοκλήρωσης της διάσπασης.

2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το συνολικό ποσό: (α) του εισφερόμενου μετοχικού κεφαλαίου της ΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ λόγω διάσπασης με απορρόφηση και (β) του κεφαλαιοποιούμενου, λόγω στρογγυλοποίησης της ονομαστικής αξίας των μετοχών σε 0,81 Ευρώ εκάστης, τμήματος των εκτάκτων φορολογημένων αποθεματικών της Εταιρείας. Έκδοση και διανομή νέων μετοχών. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού περί μετοχικού κεφαλαίου και χορήγηση ανέκκλητης εντολής προς το Δ.Σ. της Εταιρείας για την τακτοποίηση τυχόν κλασματικών δικαιωμάτων.

3. Έγκριση των ενεργειών, δηλώσεων και δικαιοπραξιών των μελών του Δ.Σ., των προστηθέντων και των πληρεξουσίων της Εταιρείας στα πλαίσια της ανωτέρω διάσπασης.

4. Έγκριση εκλογής προσωρινών συμβούλων σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

5. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

6. Χορήγηση άδειας κατ’ άρθρο 23 παρ. 1 του Κ.Ν. 2190/20, όπως ισχύει, στα μέλη του Δ.Σ., τους Γενικούς Διευθυντές και στους Διευθυντές της Εταιρείας, καθώς και στους αντικαταστάτες αυτών, να μετέχουν στα Δ.Σ. ή στη Διεύθυνση θυγατρικών ή άλλων εταιρειών, συνδεδεμένων κατά την έννοια του άρθρου 42 ε΄ παρ. 5 του Κ.Ν. 2190/20, όπως ισχύει.

ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 08:30, στα Γραφεία της συνδεδεμένης εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ ΑΕ, Λ. Ριανκούρ 78α, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση, σύμφωνα με τα άρθρα 23α και 34 παρ. 1 εδ. ε΄ κ.ν. 2190/1920, των σχεδίων της σύμβασης και της πράξης διάσπασης της ΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με απορρόφηση από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και την ΤΡΙΓΩΝΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ μετ’ έγκριση του Ισολογισμού Μετασχηματισμού, ακρόαση των πιστοποιητικών και εκθέσεων των ορκωτών ελεγκτών, λοιπών εγγράφων και οικονομικών καταστάσεων, της σύμφωνα με το άρθρο 82 παρ. 5 κ.ν. 2190/1920 Εκθεσης του Δ.Σ. και των συναφών δηλώσεων αυτού, και παροχή εξουσιοδότησης προς το Δ.Σ. της Εταιρείας για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης και τη διενέργεια κάθε άλλης δήλωσης, πράξης ή δικαιοπραξίας προς το σκοπό ολοκλήρωσης της διάσπασης.

2. Έγκριση των μέχρι τούδε πράξεων, ενεργειών και δηλώσεων του Δ.Σ. της Εταιρείας, των προστηθέντων και πληρεξουσίων της για τους σκοπούς της Διάσπασης της Εταιρείας με Απορρόφησή της από τις ανώνυμες εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ ΑΕ και ΤΡΙΓΩΝΟΝ ΑΕΒΤΤΕ και

3. Έγκριση εκλογής από το Δ.Σ. προσωρινών συμβούλων σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε.: Α’ Επαναληπτική συνεδρίαση της από 28.11.2005 Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρίας, στις 11:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας, στο Δήμο Παιανίας Αττικής (θέση 19,5χλμ. της νέας οδού Παιανίας - Μαρκοπούλου, Β’ συγκρότημα, δεξιά για το βαίνοντα προς Μαρκόπουλο), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση απόσχισης από την Εταιρία του κλάδου της παροχής υπηρεσιών πληροφορικής (IT Services) και εισφορά αυτού στην Ανώνυμη Εταιρία ”DATABANK”, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/93.

2. Ορισμός εκπροσώπου της Εταιρίας για την υπογραφή της σχετικής Συμβολαιογραφικής πράξης εισφοράς του κλάδου αυτού και τη διενέργεια κάθε άλλης σχετικής πράξης ή δήλωσης.

3. Μεταβολή των δραστηριοτήτων της Εταιρίας και αλλαγή της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου αυτής. Αντίστοιχη τροποποίηση των άρθρων 1, περί σύστασης - επωνυμίας, και 3, περί σκοπού, του Καταστατικού της Εταιρίας.

4. Διάφορες ανακοινώσεις.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του δείκτη απασχολούμενων στο λιανικό εμπόριο (γ΄τρίμηνο 2005).

Διεθνή

ΗΠΑ

- Βιομηχανική παραγωγή (Νοέμβριος).

Αγγλία

- Λιανικές πωλήσεις (Νοέμβριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v